Jesse Draper verbrandt heel snel het geld van haar vader

Jesse Draper heeft een schatrijke vader die ooit California wilde verdelen in zes staten. Komen we zo op. Jesse is nu in rap tempo het geld van haar vader aan het opmaken met The Valley Show. Jesse interviewt in dit programma mensen uit het netwerk van haar paps spraakmakende ondernemers. Jammer dat ze zelf niet zo'n capabel figuur is. Bewijs? Kijk even mee naar het interview met Elon Musk:


Have you ever Googled yourself?
Jesse Draper tegen FB's Sheryl Sandberg
Quatsch
Tenenkrommend. Wij hebben het niet gered tot het einde van het filmpje. 925-eye-opener was vandaag dat ze een heel youtube-kanaal vol heeft met dit soort quatsch. Tot Sheryl Sanderberg aan toe nam men plaats in het roze cottage van Draper.

En dan denkt u dat het ergste geweest is. Neen. Draper krijgt zendtijd op échte televisie. Bij zo'n 5 miljoen Amerikaanse huishoudens zal ze via het kanaal Cox op de kijkbuis verschijnen. Oh en ze gaat ook nog een boek schrijven. Fabelachtig. 

Père
Ok, over Tim Draper dan. Hij is de kleinzoon van investeerder William Henry Draper Jr, oprichter van Draper, Gaither en Anderson (1958) en de zoon van William Henry Draper III, oprichter van de Draper & Johnson Investment Company (1962) en president van de Export Import Bank of the United States.

Tim studeerde eerst aan Stanford en klapte daarna door Harvard. Richtte vervolgens met zijn vrinden John Fisher en Steve Jurvetson de VC Draper Fisher Jurvetson (DFJ) op. Investeringen van de heren zijn bijvoorbeeld hitjes als Skype, Hotmail, Baidu, Pebble en Tesla. Dochteronderneming DFJ Network (een wereldwijd netwerk van VC-fondsen) zit inmiddels in 30 landen wereldwijd. Draper is ook zelf actief als Angel Investor. Zijn aandeel in DFJ heeft hij vorig jaar verkocht

Forbes ging bij Draper langs en ontdekte dat hij gekke dassen draagt en een ruimteschip van Lego in zijn kanteur heeft, maar dat moet natuurlijk gewoon kunnen:Vreemd is dat u zou denken dat dit een man is die intelligente dingen doet. Echter, dat is betrekkelijk. Draper wil namelijk heel California onderverdelen in zes nieuwe staten. Dat zou zowel de armste staat als de rijkste van de Verenigde Staten opleveren. Het idee komt voort uit de gedachte dat er lieden bestaan die daadwerkelijk bij de Twitters en Facebooks werken en de mensen die daarvan profiteren daar niet werken en het prima in hun eentje kunnen rooien. U draagt niet bij aan het software-GDP? 'Not our problem anymore, farm boys!' dixit Draper: