Dan Bilzerian: rijk, knap, atletisch maar gevangen in exhibitionisme

Dan Bilzerian heeft werkelijk alles waar een gezonde jongeman van droomt en weet daar de aandacht mee te trekken. Hij wordt op Twitter gevolgd door 270 duizend mensen, op Facebook door 1,3 miljoen en op Instagram door 1,8 miljoen

Hoe het allemaal begon? De pappa van Dan is multimiljonair Paul Bilzerian, een corporate raider. Outlaw Paul fraudeerde met aandelen en belasting en werd door de SEC, de financiële toezichthouder in Amerika, een tijdje achter slot en grendel gezet. Bilzerian senior moest het grootste deel van zijn oneerlijk vergaarde vermogen teruggeven. Niemand weet tot op de dag van vandaag hoeveel geld de gefailleerde Paul schuil heeft weten te houden voor zijn uiteindelijke schuldeisers. 

De jonge god
Laten we er toch gemakshalve maar van uitgaan dat zijn tweede zoon, Dan Bilzerian, wel op een eerlijke manier het grootste deel van zijn centen bij elkaar heeft verzameld. Met één pokerspelletje wist het social media-fenomeen bijvoorbeeld meer dan $10 miljoen te verdienen. Daarnaast heeft hij vier jaar in het leger gezeten, was hij stuntman in de film Olympus has fallen en harkte hij wat binnen als venture capitalist-investeerder.

Het resultaat van al dat nobele werk: een imposante bankrekening, een atletisch lichaam, een masculiene baard en een heldhaftige mentaliteit. Toch heeft ook deze ogenschijnlijke jongensdroom een hoge mate van femininiteit. Het 33-jarige heerschap post namelijk social media-berichten met een hogere frequentie dan het allerfanatiekste beugelmeisje dat u kent. 

Overkill
Toegegeven: een maand geleden was uw redacteur nog onder de indruk. De eerste dertig foto's van vrouwelijke lichaamsdelen deden ons goed. En de veertig filmpjes van rammelende machinegeweren waren ook plezant. Maar daarna werd de eindeloze stroom aan bloot, snelheid en wapentuig toch wel een tikkeltje droevig. Laat hier geen misverstand over bestaan: hedonisme is een groot goed. Maar als een volwassen man zich structureel laat verleiden tot exhibitionisme op de sociale media, begint het toch een beetje tragisch te worden. 

Zou het in u opkomen om een geposeerd twitter-plaatje te schieten wanneer u op een superjacht chilt met de meest sexy vrouwen op de wereld?


Is een Instragram-selfie het eerste waar u aan denkt wanneer u wakker wordt met een van gods mooiste scheppingen op aarde?


En zou u het daadwerkelijk nodig vinden om een Facebook-foto te posten wanneer de schoonheid der natuur zich op 10 centimeter afstand voor u onthult?

 
 
De playboy miljonair is als een Japanse toerist in het paradijs. Alles om hem heen is mooi, maar het enige waar hij mee bezig lijkt te zijn, is de dingen obsessief vastleggen voor de goegemeente. Het fenomeen Dan Bilzerian kan twee dingen betekenen: het is nep of heeft een wat oneerbiedige social media-verslaving. 

In dat laatste geval: sterkte, Dan.