Piet Vroon blijkt investeerder Mike Slade te snel af in Antigua

De 925-clubleden doen goede zaken. Piet Vroon heeft de Antigua Sailing Week 2014 gewonnen met zijn Tonnerre de Breskens. Op dit feestje in de Carieb was de crème de la crème van het superjachtenwereldje vertegenwoordigd. Vroon won al talloze regatta's met zijn racejacht maar de Antigua Sailing Week was wel een spannende wedstrijd (Vroon is vanaf een minuut of twee):


Een gedegen concurrent voor Vroon was de 100-voets ICAP Leopard van ondernemer en investeerder Mike Slade. Dit monster is maarliefst twee keer zo groot als Tonnerre maar Slade bleek een kluns op het water. Tonnerre won. Slade en Vroon treffen elkaar wel vaker trouwens. Beide rijkaards hebben de jachten al enkele jaren en foerageren varen afwisselend in Europese wateren (in de zomer) en in de Caraïbische (in de winter). ICAP in beeld en Slade achter het roer:


Dat Tonnerre won mag geen verrassing zijn. Vroon en zijn bemanning komen uit het pittoreske Breskens en zeilden al eerder dan zij liepen of fietsten. Vroon is te Breskens trouwens wereldberoemd omdat de rederij Vroon BV haar HQ te Breskens heeft en omdat Vroon zelf al eeuwen de rijkste Zeeuw ooit is. Zijn vermogen is geschat op $1 miljard.