NEDERLAND WORDT 720 MILJARD ARMER DOOR DE EURO

*Update april 2015: andere bestellink * 

AMSTERDAM, maandag 19 mei 2014.

Persbericht - Nederland wacht een financiële ramp. Als de regering niet dwars ligt, zal Nederland een bedrag van minimaal 140 tot 720 miljard euro armer worden. Geld dat ook gebruikt wordt om belastingfraudeurs en witwassers door de crisis te helpen. De berg oninbare schuld wordt geschat op meer dan 6.000 miljard euro, waarvan 12% ten laste van Nederland komt.

Journalisten Arno Wellens en Jort Kelder presenteren pijnlijke feiten in Het Euro Evangelie, een activistisch pamflet dat beoogt - zeker in de week van de Europese Verkiezingen - een eerlijke en open discussie over het nut van de euro te voeren. Ook de veronderstelde oplossing voor alle malheur, de Bankenunie, wordt betwist. Wellens: “Daar zit hooguit een paar procent van de af te boeken schulden in.”’

‘Burgers dienen dat soort vragen niet te stellen’
ESM-woordvoerder Luis Rego
Wellens, financieel onderzoeksjournalist bij 925.nl en eerder ondermeer ontdekker van de DSB- en Vestia-affaire, is in de boekhouding gedoken van de ECB, het ESM en individuele banken en lidstaten. Hij stuitte daarbij op onwil en onwetendheid bij politici, ambtenaren en bankiers over wat belastingbetalers boven het hoofd hangt. ‘Burgers dienen dat soort vragen niet te stellen’, aldus een ESM-woordvoerder. 

Ook wordt in het pamflet onderzocht wie het meest profiteerden van de Europese steunaankopen. Zo stuitte Wellens op Spiros Latsis, de rijkste man van Griekenland die € 5,3 miljard Europees geld ontving en wegsluisde om zijn familiebank te redden. Ook Luigi Berlusconi, ‘zoon van’, blijkt fors voordeel te hebben van steungeld van de ECB, evenals een kleurrijke selectie oligarchen en/of witwassers in de Baltische republieken.

Dat en meer schokkende feiten en inzichten bevat Het Euro Evangelie.

72 pagina’s voor € 2,00 / ƒ 4,41, te bestellen op papier of digitaal. Let op: het eBook is voor tablets.

* De eerste papieren druk van Het Euro Evangelie is bijna uitverkocht. Er liggen nog enkele exemplaren op de redactie van 925, maar niet meer bij de uitgever. Stuur een mail naar hoofdredactie@925.nl of naar Arno Wellens op 06 34980142. Het eBook is nog wel op de vertrouwde manier verkrijgbaar. Er komt een nieuwe druk aan, hier leescht u er meer over.Koop hier het pamflet (eBook voor tablets) voor maar 2 euro (ƒ 4,41)