Bentley schiet spot voor €400.000 kostende Mulsanne met een iPhone

Wat de paarsebroeken en moeilijkebrillen van Bentley wel niet allemaal bedenken. Bij Bentley maakt men de Mulsanne en dat is de duurste auto uit het assortiment. Er is nu een nieuwe dure variant en daarmee ging men een potje sturen in The Big Apple. Wat dat opleverde?

Applefetisjist
Een chique filmpje. Alles is geschoten met een iPhone 5S en bewerkt op een iPad. In de auto. Bentley’s manier om duidelijk te maken dat het ding echt heel erg comfortabel is. Voor de iPhone zijn wel speciale lenzen en apparatuur gebruikt:Door het filmpje heen praten Luc Donckerwolke (chef design) en SangYup Lee (chef exterieur) om u duidelijk te maken waarom die Mulsanne nou bij u past. De kern: Innovation but yet respecting tradition. Juist.

De Mulsanne
Een paar specs over de auto: de betere versies beschikken over een 6,75L V8 met 512pk en 1.020NM koppel. Het gevaarte is 5,56m lang en 1,93m breed. U kunt kiezen uit 114 kleuren voor de buitenkant en 24 afwerkingen voor het interieur. Hoera. Er zitten 170 uren arbeid in één exemplaar. De prijs? €398.500. Dat is fors minder dan de Rolls Royce Phantom van €528.826. Als dát u niet overtuigd heeft een paar schitterende platen hieronder en een mooie brochure (de moeite waard) hier.