Had u maar een 100-voets Wally op Menorca

Vandaag start op Menorca de Menorca Maxi Week. Dat is een zeilfeestje waar u alleen mag komen varen pilzen als u een schuitje van minimaal 25m heeft. Dit evenement wordt gedomineerd door Wally’s en J-klassers.

Most of the crews have never sailed
Luca Bassini
Caravans
De Menorca Sailing Week heeft een apart karakter. Wedstrijden zeilen – laat staan winnen – is hier totaal van ondergeschikt belang. Het gaat om een ontspannen week op het water. CEO Luca Bassini (tevens de founder van Wally Yachts) over de race: ’Most of the crews have never sailed, let alone raced. We always try to hold our regattas in beautiful places because our owners like to race but also like to cruise'. Een wedstrijdklare Wally wordt op Menorca dus misbruikt als caravan. 

Babbelen over aandelen
Ach, het mag geen verrassing zijn. De gemiddelde J-klasser of Wally op dit evenement wordt door 28 lieden gevaren en die hebben het aan boord natuurlijk niet altijd even druk. Daarnaast zijn het comfortabele schuitjes dus even babbelen over uw aandelen met een toastje en bubbels op een droog plekje heurt er gewoon bij. Video en foto’s om u even het gevoel te geven dat u inderdaad op het verkeerde moment op de verkeerde plaats bent:


Fotograaf Jesús Renedo was mee op de J-klasser Hanuman en de Wally Galma. Geniet: