In de fabriek van Hummer wordt een nieuw faalproject gebouwd

Hallo Elio. Stel; u start een nieuw automerk. Helemaal vanaf klad beginnen. Waar denkt u dan DIRECT aan? Electriciteit! Accu's! Zûnig! Zo niet bij Paul Elio, die een debiele driewieler naar zichzelf noemde. Video:


Ok, het concept. De Elio is een auto die er niet uit ziet, twee Amerikanen drie Europeanen verplaatst en $6.800 moet kosten. Onderstaande foto is dus gewoon bedrog want dat past niet. Elia motors heeft meer dan $100 miljoen opgehaald om het ding in een GM-fabriek in Louisiana te bouwen. Waar kennen we die fabriek van? Oh ja, het succesvolle Hummer, dat nu helaas op de fles is. Nu werken er 1.500 lieden aan deze driewieler. 


Het ding wordt in de markt gezet met oplossingen voor de volgende drie grote problemen:

- Gas today is at an all-time high
- Space is becoming a smaller and smaller commodity and we’re being crowded off our roads and bumped and dinged out of our parking lots
- Cars cost more than the average house did only a few decades ago

Goed, dit is dus een Amerikaan die een duurzame auto maakt en denkt dat hij weg komt met een verbrandingsmotor. Hoe!? ... Ach. We beginnen er maar niet over. Het verbruik op de snelweg schijnt trouwens ook nog eens enorm tegen te vallen. Oplossing volgens Elio: u rijdt toch bijna nooit op de snelweg? We moeten wel toegeven; de Elio slurpt zo'n 2,8L op 100km. Daar komt zelfs een Prius niet bij in de buurt (4,9L op 100km).

Verder zit het ding wel aardig in elkaar. Nog een paar voordelen:


Afijn, eigenlijk is het al een hele stap. Een Amerikaan die iets maakt dat niet een V8 heeft en meer kan dan alleen rechtdoor rijden. En in Louisiana is de werkgelegenheid ook niet je-van-het, maar omdat de overheid middels een belastingvoordeel bijdraagt zijn er wel weer een boel nieuwe banen. Hulde. Jammer van die drie wielen, dat is tevergeefs al eens geprobeerd: