Waarom bent u nog niet uitgenodigd voor de Bilderberg conferentie?

Hoera, de machtigste mensen op aarde zijn vandaag weer bijeengekomen in Kopenhagen voor een gezellig potje netwerken op de geheime Bilderberg conferentie. Als we naar de officiële deelnemerslijst kijken zou u zich kunnen afvragen: "waarom ben ik eigenlijk niet uitgenodigd"?

De gastenlijst
Bilderberg: the cabal of the rich and powerful
Michael Meacher, MP
Exact zestig jaar geleden nodigde schelmenprins en ambiërend onderkoning Bernhard von Lippe Biesterveld voor het eerst een paar vrinden uit in hotel De Bilderberg in Oosterbeek. Het doel: in alle rust en privacy bijpraten met machthebbers in de politiek en het bedrijfsleven over a new world order globale politieke en economische zaken.

Destijds hing er nog een mysterieus en exclusief sfeertje om de agenda en de gastenlijst, anno tweeduizendenveertien lijkt dat heel anders. Vanuit Nederland zijn er 7 afgevaardigden:
 • Ben van Beurden, CEO Royal Dutch Shell
 • Victor Halberstadt, Professor in de Economie aan de Universiteit van Leiden
 • H.K.H. prinses Beatrix der Nederlanden
 • Diederik Samsom, Piketty-adept
 • Paul Scheffer, Professor European Studies aan de Universiteit van Tilburg
 • Edith Schippers, Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
 • Priscilla Gerrit Zalm, animeer-meisje bij ABN-AMRO
Indrukwekkend? Mwoah... De complete lijst van internationale deelnemers is evenwel een interessante mengeling van mensen die er in de politiek, religie en het zakenleven zeker wèl toe doen. Overigens, is dit de officiële gastenlijst er zullen ook zeker mensen zijn die even anoniem komen buurten. Zo gaan er bijvoorbeeld geruchten dat LinkedIn oprichter Reid Hoffman ook nog even zijn zegje komt doen.
Complotten en ander smeuïgs
Ook de agenda van de conferentie is openbaar. Dit jaar wordt vooral het onderwerp "Does privacy exist" in alle privacy besproken. Verder wordt er gebabbeld over de Oekraïne, "What next for Europe?" en "Intelligence sharing".

Ondanks of misschien wel dankzij de openheid omtrent Bilderberg deelnemers en agenda is het interweb vandaag weer heerlijk gevuld met allerlei complottheoriën en foei-eng-rijke-machtige-mensen meninkjes. Een samenvatting:
 • Kwesties omtrent privacy bespreken met eindbazen van Facebook en Google?
 • En diezelfde grootgrutters-in-persoonsgegevens in alle vertrouwelijkheid laten babbelen met de bazen van James Bond en Jack Bauer?
 • Zal AXA-leider Henri de Castries niet een veel te grote voorvechter zijn van meer, meer, meer verzamelen van persoonlijke data, want dat is enkel lucratief voor de verzekeraars wereldwijd?
 • En, de allerbeste: de New World Order en One World Religion komen eraan, want de paus zegt het en Obama trok een raar gezicht (vanaf 1:35 min. na 2 minuten oordopjes wenselijk om gehoorbeschadiging te voorkomen):


Toch jammer dat u er niet bij bent?
Het zal allemaal zo'n vaart niet lopen vermoeden wij en gaan over tot de orde van de dag. Waarschijnlijk is een kick-ass netwerkborrel met de groten der aarde het enige dat u aan de Bilderberg mist. Maar ach, u heeft al vrinden en kunt bij goede prestaties altijd nog ongevraagd lid worden van onze eigenste eigen Club 925