Probleem in Japan: benevelde zakenlieden

 Het adagium work hard, play hard doet zijn intrede in Japan. Menig cubicle jockey verlaat op vrijdagmiddag zijn kanteur om Tokyo onveilig te maken. En wat er dan gebeurt? Tja, heel veel drank en daarna weinig spannends. Vooral slapen op straat. Tokyo heeft er zelfs een imago mee opgebouwd getuige de Facebook-pagina 'I love 'Salaryman' in Tokyo' waar menig beschonken pakkenrakker te schande wordt gesteld.

Tokyo is nu de uitgetelde heeren in pak die metro's, portieken en bankjes in het park bezet houden aldaar zij hun roes uitslapen beu. Daarom: nomisugi. Nomisugi? Betekent iets als 'te dronken' en het is een campagne tegen de lavenloze suits. Filmpje:Wij snappen dit probleem. U bent bij tijd en wijlen ook niet uit de Bubbles, Bastille of Cool Down weg te slaan (schande) maar dat betekent niet dat u in de lorum uw roes uit slaapt, gewoon op de stoep. Een toeterzatte zakenman hoort in een hotel, taxi of gewoon zijn eigen bed. Met tape en een hashtag probeert de Yaocho Bar Group nu iets aan dit probleem te doen, en ondaks dat het een leuke PR-stunt is slaat het aan. Zoeken op #nomisugi op Twitter levert genoeg op: