Casht advocaat Abeln €1,7 miljard op renteswap Rabobank?

Het fijne van een coöperatie is dat je het met z'n allen doet. Het minder prettige is dat wanneer de uitvoerders een foutje maken dit ook direct ten koste gaat van uw mede-leden. Vandaag brengt stichting Renteswapschadeclaim naar buiten dat zij voornemens zijn een claim neer te leggen bij de Rabobank coöperatie vanwege hun ietwat opmerkelijke rente-manipulatie terwijl ze tegelijkertijd renteswaps verkochten aan hun leden. Als de leden op de hoogte waren geweest van de manoeuvres van de Rabo, hadden zij natuurlijk nooit die vermaledijde renteswaps (waarnee renterisico's op leningen verminderd kunnen worden) gekocht. Het potentiële prijskaartje dat aan dit akkefietje hangt is 7 miljard Euro's. Fijn voor de gedupeerde leden, maar ook bijzonder aangenaam voor hun vertegenwoordigers...

Schending zorgplicht, dwaling, bedrog
De claim die de stichting onder de bezielende advocatuur van mr. Carl Abeln neerlegt is niet de minste:
www.renteswapschadeclaim.nl
www.renteswapschadeclaim.nl

Interessante stelling van de stichting, maar de vraag of cliënten nu daadwerkelijk schade geleden hebben blijft staan. Immers, ondanks de Libor-kwestie bleef de rente wel schommelen, en daarvoor waren de clienten juist 'verzekerd'.

Barmhartige samaritaan?

Nou dat is poterverdorie toch ontzettend fantastisch van mr. Abeln, dat hij zich zomaar inzet voor alle benadeelde Rabo-leden. En dan doet hij het ook nog onder no cure, no pay voorwaarden hoe lief is dat? Nou ehm, officieel mag een advocaat zijn diensten helemaal niet aanbieden onder no cure no pay voorwaarden. Echter, doordat Abeln nu optreedt als advocaat van de stichting is het wel mogelijk om dit aan te bieden. En nog potentieel lucratief ook. Stel dat de claim van 7 miljard wordt toegewezen is 25% daarvan voor de stichting. Dat zou dus 1,7 miljard Euro zijn.

Hopelijk bent u geen Rabobank-lid?
Kort samengevat zal de claim in potentie het volgende betekenen:
 • €7 miljard ten laste van de Rabobank en dus de winst van de coöperatie.
 • €5,3 miljard daarvan komt weer ten gunste van de benadeelde leden met een financieel belang bij de bank.
 • €1,7 miljard voor mr. Abeln en consorten.
U begrijpt wie hier de winnaar is.

Wist-u-datjes
Met een beetje cijfermatig speurwerk van huisaccountant Wellens, en dankzij onze grote vriend Google vonden wij nog de volgende opmerkelijke feiten en weetjes:
 • De stichting renteswapschadeclaim is niet te vinden in het handelsregister.
  We bellen met mr Lijesen, de woordvoerder van de stichting, hij vertelt ons dat de stichting nog in oprichting is: "de papieren liggen bij de notaris". De reden dat er een stichting wordt opgericht is inderdaad dat er dan een collectieve claim ingediend kan worden. De heer Leijten geeft aan dat het feit dat er een no cure no pay geboden wordt, niet persé de reden is voor de oprichting van de stichting "dat kan immers ook via een b.v.". En of we even wilden refereren aan de website van de stichting want de Google indexatie is nog niet zo jofel. Wij vermoeden dat dat met de 1112 linkjes in dit artikel is opgelost.
 • Dezelfde mr. Pieter Leijsen van stichting Renteswapschadeclaim is eindbaas van stichting woekerpolisproces waar u voor slechts 0.80 Eurocenten per minuut advies kunt krijgen (tabblad 'contact')
 • Overigens prettig voor Molenaar/Abeln volgens de cijfers is hun winst in 2012 gehalveerd ten opzichte van 2011.
  jaarrekening 2011-2012 Molema/Abels
  jaarrekening 2011-2012 Molema/Abels