Abvakabo kletst: 50 zorgbestuurders verdienen veel minder [LIJSTJE]

Vorig jaar zijn de topinkomens in de ouderenzorg ongekend gestegen. Ondanks bezuinigingen wist de top haar hachje te beschermen. Hulde. Geld om mensen levens te redden is er niet, maar enkele zorgslurpers konden best een vijfde meer verdienen: de top-50 zorgmanagers ging er in 2013 zo’n 19% op vooruit stelt Abvakabo FNV.

Abvakabo stelde de Actiz 50 samen, een lijst met teveelverdieners grootverdieners in de ouderenzorg. De #1 van de lijst is Chris Marsman van de Kwadrantgroep in Drachten. Hij harkte in 2013 een half miljoen bij elkaar. Netjes.

De top 10:


Maar, klopt dit wel? Niet helemaal fair is dat Abvakabo ontslagvergoedingen optelt bij de salarissen. Bij Marsman was €369.689,- van zijn halve miljoen namelijk een ontslagvergoeding. Maakt nogal uit. De top 10 blijkt voor een groot deel gevuld met eenmalige bedragen. Deze nuance hadden we graag gezien in de berichtgeving van Abvakabo zelf: 


Dit feestje duurt niet heel lang meer. Sinds 1 januari vorig jaar geldt de Wet Normering Topinkomens. Bestuurders mogen door deze wet niet meer dan 130% van het inkomen van een minister verdienen. Bestuurders met een hoger salaris mogen dit maximaal vier jaar aanhouden.