Lego heeft de beste business cards ooit

Uw kaartje ziet er waarschijnlijk als volgt uit: bescheiden, rechthoekig (of niet, voor de fancy bedrijven), bedrijfslogo, naam, telefoonnummer en als u ambtenaar bent ook nog een faxnummer. U denkt: komt vast representatief over. Valt totaal in het niet bij wat Lego haar designers geeft.

Een bezoeker van Reddit stelt dat een gast van het hotel waar hij werkt het volgende poppetje heeft achtergelaten. Op de buik van het menneke staat een naam, achterop enkele contactgegevens:Nu denkt u: jeeeezus dat is gaaf. Wil ik ook. Wordt nog beter. Volgens de Wall Street Journal heeft de CEO van lego een EIGEN POPPETJE. Helemaal custom nagemaakt. KIijk maar: CEO Jorgen Vig Knudstorp met zijn alter ego:

Jorgen Vig Knudstorp
Jorgen Vig Knudstorp
Ook Jorgen Vig Knudstorp
Ook Jorgen Vig Knudstorp

Het is onbekend of alle Lego-medewerkers mogen genieten van deze privileges of dat men een eigen poppetje moet verdienen. Of misschien krijgen ze het wel als ze senior worden, wie weet. Nog een paar fundamentele cijfers over Lego(mannetjes):

- Er zijn 40 miljard Lego-mannetjes gemaakt sinds 1978
- Evenzoveel steentjes (40 miljard dus) heeft u nodig om een Lego-toren tot de maan te maken
- De gemiddelde mens heeft 75 Lego-steentjes
- Per seconde worden er zeven Lego-sets verkocht
- Lego maakte in 2010 381 miljoen banden, en daarmee is het de grootste bandenproducent van de wereld
- Goed geld verdienen? Gebruik Lego-blokjes als commodity. Kan gewoon