Piketty heeft door dat niemand zijn boek leest

Bonjour amies, wij vonden voor u een interessant stukje Piketty. Zeg wat? Hebben we het hier over dezelfde Piketty die een 700 pagina's tellend economisch epistel schreef waar eigenlijk niet doorheen te komen is? Die Piketty die een doodsaaie fittie heeft met de Financial Times vanwege het ontbreken van wat sommetjes? Ja, over die Piketty hebben we het en hij kan daadwerkelijk boeien.

I tried to write a readable book
Thomas- Piketty
Wat blijkt, Piketty weet heus wel dat de mensen die zijn boek bekritiseren -of wie dan ook- het waarschijnlijk nooit echt gelezen hebben. Piketty heeft toch humor schijnbaar, want hij geeft hierop aan dat het niet erg is dat men slechts fragmenten van zijn pennevrucht tot zich neemt, het doel van zijn boek is enkel de discussie opstarten. Mooi gelukt dan en.. oh ja en die gepoederde snoeshanen van de Financial Times 'made a fool of themselves'. 

Hier het hele interview dat Piketty met zijn prachtige franse tongval tot een heus charmant en kijkwaardig gesprekje maakt.