Het houdt niet op: tòch hoop voor Lelystad Airport

Er zijn wel 90 miljoen redenen waarom er potentie zit in de uitbreiding van Lelystad Airport. Negentig miljoen Euro's wel te verstaan, want dat is het bedrag dat geïnvesteerd wordt om van Lelystad de derde luchthaven van Nederland te maken. 'Onzin', stelt Frank Oostdam, voorzitter van de Algemene Nederlanse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR), dat geld kan veel beter in uitbreidingen op Schiphol gestoken worden, Lelystad is overbodig.
Hmmkay, maar is dat nu echt nodig, en wordt Lelystad Airport niet een klein beetje gepiepeld door de luchtvaartmaatschappijen?

Even wachten met conclusies
Guillaime Burghauwt is hoofd cluster luchtvaart bij SEO Economisch Onderzoek. Hij legt de meninkjes en feiten over de potentie van Lelystad Airport naast elkaar in het FD van vandaag en concludeert: "het is nog veel te vroeg voor conclusies over de haalbaarheid van Lelystad Airport." *zucht* Nog meer meningen, nog meer onderzoekjes, we kunnen-niet-wachten-niet. 

Gevoelig puntje
Een zwaar verliesgevend toevluchtsoord voor noodlijdende luchtvaart- maatschappijen
Bas Holst - FD
Echter, Burghauwt raakt in zijn opieniestuk wel een gevoelige snaar. Want hoe zit dat nu eigenlijk met die mening van bijvoorbeeld econoom Bas van Holst (FD 23 mei 2014) hij stelt dat de luchthaven enkel een toekomst wacht van een "zwaar verliesgevend toevluchtsoord voor noodlijdende luchtvaartmaatschappijen". Burghauwt meent daarnetegen dat het helemaal niet zeker is dat er geen interesse is vanuit 'gezonde' prijsvechtende vliegmaatschappijen. Er gaan zelfs geruchten dat Transavia toch wel een beetje interesse toont.

Wat nou als die luchtvaartmaatschappijen tijdens deze ellenlange tragi-comedie in hondermiljoen delen gewoon nog even fijntjes hard to get spelen. Hoe lastiger zij te vangen zijn, hoe lager de tarieven die Lelystad uiteindelijk rekent. Slim?

Jawel slim! Overigens wij houden van slimme mensen. Vooral als ze een oplossing hebben voor de intense saaiheid van lege luchthavens. Zag u deze video al van een man die zich te pletter verveelt op de verlaten airport van Las Vegas? Met een rol tape, een trolley en een loopband, schoot hij zijn eigen videoclip. Zelfs als Lelystad Airport leeg blijft is er hoop. Jeuj!