925-top-tip: u kunt beter topsporter worden dan topman

De kans dat Cristiano Ronaldo met Portugal over een kleine maand daadwerkelijk met de WK-titel Brazilië verlaat is gering. De discussie over wie de beste voetballer ter wereld is, houdt ook maar niet op. Toch staat hij in één lijst onbetwist bovenaan. Ronaldo is namelijk de best verdienende voetballer van het afgelopen jaar. Met inkomsten van $80 miljoen kan hij na de uitschakeling rustig op vakantie.

De lijst met grootverdieners bestaat niet alleen uit voetballers. Het was zelfs niet Ronaldo (#2), maar Floyd Mayweather die bovenaan stond. Slechts twee keer (72 minuten in totaal) hoefde Mayweather daarvoor in de boksring te verschijnen, maar toch kon hij $105 miljoen bijschrijven. Een uurloon van $87,5 miljoen. Helemaal niet slecht dunkt ons.

Welke sport moeten uw kinderen doen?
In de top 100 staat slechts één Nederlander. Robin van Persie is nummer 81 – om maar gelijk onze kansen op het WK aan te geven - met een inkomen van $19,5 miljoen. Tevens staan er 3 vrouwen op de lijst. Maria Sharapova ($24.4 miljoen), Li Na ($23.6 miloen) en Serena Williams ($22 miljoen), allen goed met (tennis)ballen.

Eerder dit jaar schreven we over de magere beloning voor olympische sporters, maar in sommige sporten is er dus nog genoeg te verdienen. Uw kansen zijn natuurlijk al verkeken, maar in onderstaand ziet u welke sport uw spruiten moeten gaan doen om uw pensioen te verzekeren.


En u dan?
Zoals gezegd is de kans groot dat als u dit leest, u deze top 100 niet meer gaat halen. Gelukkig is er op kantoor een stuk minder fysieke inspanning nodig om de top te bereiken. Helaas voor u verdienen CEO’s minder dan sporters. De grootverdiener onder de topmannen was Larry Ellison (schreven we hier over), maar hij zou slechts op plaats 3 komen bij de sporters. Ons advies is:zoek de nieuwe Floyd Mayweather, Cristiano Ronaldo of Maria Sjarapova in uw nageslacht.

Omdat u zo van grafieken houdt nog een vergelijking tussen de best verdienende CEO’s en sporters, speciaal voor u: