Kelder moedigt de volkssporters aan: ‘Hup, heeren!’

Onze bretel heeft er zijn professie van weten te maken om in grijze kantoorzaaltjes Nederlanders af te zeiken over hun kleren. Kan. Gelukkig is er sinds een jaar in de vorm van de Jort-lijn van Suitsupply een oplossing voor dit euvel.

Die oranje terreur met goedkoop katoen bevalt mij matig
Jort Kelder
Echter, ook zonder pak verschijnt u graag fatsoenlijk gekleed ten tonele. Kelders' repliek toen we hem vroegen naar zijn visie achter WK-mode: 'Die oranje terreur met goedkoop katoen bevalt mij matig'. Daarom de voegde JK een sporttenue toe aan zijn lijn. Engels roeijasje, crickettrui en lange oranje sokken van katoenzijde. Op meer dan 2000 plekken toont Kelder middels onderstaande foto zijn looporganen en sport-outfit:


Ik sport niet, dat lijkt me heel slecht
Jort Kelder
Of de bretel zelf iets met sport heeft? Het schijnt dat teamsporten hem überhaupt niet interesseren en hij stelde ooit op TV: 'Ik sport niet, dat lijkt me heel slecht'. Kelders’ vrije interpretatie van Churchills antwoord toen ze hem vroegen naar het geheim achter zijn hoge leeftijd: ‘no sports’ (en uiteraard sigaren en drank). Het is dan ook niet voor niets op = op met Jort Sport. De jasjes worden in een beperkte oplage gemaakt dus de kans is klein dat u op voetbalpartijtjes heeren in dezelfde outfit tegenkomt. 

Commercieel is dit trouwens een slimme zet van Kelder. De afgelopen jaren wordt er steeds meer aan voetbaltoernooien verdiend, dus waarom niet meeliften op deze ordinaire volkssport? Onderstaande grafiek laat zien wat supermarkten aan extra omzetten draaiden:Onderzoeksbureau GfK bewees dat extra omzet niet vanzelf komt; er moet een oranje-gerelateerd product tegenover staan. 720.000 huishoudens kochten de afgelopen weken dit soort producten. Dat getal is nog immer stijgende. De Tompouce-Index (het aantal gekochte oranje-tompoucen per huishouden) bewijst dat er nog een impuls onderweg is, Kelder heeft een uitstekend piekmoment gekozen:

Bron: GfK
Bron: GfK