Samsung wil dat u fietst op een smart bike

Een wat? Ja, echt. Een yupperige Van Moof is het niet meer tegenwoordig. Na horloges, thermostaten, koelkasten en andere huishoudelijke apparatuur breidt het Internet of Things zich uit naar fietsen. Samsung introduceert de Samsung Smart Bike.


Verlichting? Lasers!
Wat direct opvalt aan de fiets is het frame met gebogen stangen. Dat lijkt raar maar is eigenlijk heel slim, want deze techniek vangt trillingen en schokken beter op. Kijken we verder dan zit er achterop de fiets een camera en aan de zijkanten laserstralen die een fietsstrook projecteren. Gewoon, omdat dat gaaf is. Normale verlichting ontbreekt.

Samsung heeft alleen maar foto's waar de wielen half op staan. Waarom? Weten we niet.
Samsung heeft alleen maar foto's waar de wielen half op staan. Waarom? Weten we niet.

De smartphone is helemaal in het systeem geïntegreerd. Het ding moet op het stuur met een magnetisch systeem blijven zitten, waarna het u af zal leiden van dienst zal zijn. Bijvoorbeeld door kaarten te laten zien met routebeschrijving, verkeersdrukte of uw vrienden en u te confronteren met beelden van de camera achterop. Want omkijken is ineens not done. In het frame zit verder een Arduino-module, WiFi en bluetooth (why!?) en een oplader voor uw battarij. Dat laatste is slim, de rest hebben we nooit gemist.

Waarom?
Of het ding ooit geproduceerd zal worden is onbekend. Waarom Samsung het gemaakt heeft is trouwens ook onbekend. Waarom we alle snufjes nodig hebben is inderdaad ook... onbekend. Gaaf is het wel. U kunt de fiets in ieder geval bewonderen in een filmpje: