FIFA claimt naam 'Rio', Bavaria de dupe [alweer]

Er zit weer een marketeer te headdesken bij Bavaria, voor zover hij nog een bureau heeft dat is. Wederom wordt de brouwer op de vingers getikt door de FIFA vanwege een campagne die de internationale voetbalbond niet kan velen. Ze konden nu nog net op tijd afzien van hun reclamegebbetje, in tegenstelling tot 2 jaar geleden waar bij de guerrilla marketing-actie van Bavaria zomaar onschuldige meisjes werden gearresteerd.

Bavario
Op zich is de reden waarom Bavaria is teruggefloten door de sekte bond van Sepp Blatter opmerkelijk te noemen. De biermagnaten hadden een campagne bedacht rond het woordgebbetje 'Bavario'. Beetje voor de hand liggend, maar verder niks mis mee toch? Nou-hou, daar denkt de FIFA heel anders over: doordat de term 'Rio' in de naam voorkomt "zou Bavaria zich afficheren met het WK zonder zelf officieel sponsor te zijn".

Zeg wat? Is de naam Rio nu ook al eigendom van de voetbalbond? Hoe FIFA dit keer Bavaria heeft gepiepeld zullen we wellicht nooit weten, een woordvoerder van Bavaria stelt: "Wat we hebben besproken, houden we voor ons. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een andere campagne, die beter past." Ondertussen stonden er schijnbaar al kratjes klaar met de vermaledijde term 'Bavario', kosten: enkele tonnen.

Jarretels
De campagne tijdens dit WK draait nu om het nieuwe Bavaria-jurkje de 'Holándress', dat na enige pressie van wat oestrogeen nu ook beschikbaar is voor de iets wulpsere dames. Zal Blatter waarschijnlijk ook zeer kunnen waarderen, hij is al decennia lang een groot strijder voor het behoud van vrouwelijk schoon. Al begin jaren 70 werd hij verkozen tot president van de World Society of Friends of Suspenders.  Deze organisatie maakte zich sterk voor het behoud van de jarretels toen de panty steeds populairder werd. 

Misschien moeten we maar weer eens dankjewel zeggen tegen Blatter, want wat doet u nou liever: lachen om een woordgrapje of vrolijk be-jurkte voetbalmeisjes kijken? Ondertussen heeft Bavaria het met deze 'mislukte' campagne wel wéér voor elkaar dat ze hun naam all over the internet gratis-en-voor-niks terugvinden in nieuwsberichten als deze, kudo's!