Waarom u absoluut bij Google wilt werken

Natuurlijk is werken bij Google niet echt werken, het is een beleving, het kantoor is een plek die aantrekkelijk is omdat u niets kunt bedenken waarom u er niet zou moeten zijn in plaats van dat u het God forbid als werkplek zou zien. Neen, een betrekking bij Google is een statement, een missie waar Moeder Theresa nog een puntje aan kan zuigen en dit zijn de redenen waarom u zich wellicht bij deze beweging kunt aansluiten.

1. U verdient fantastisch, komt met alles in aanraking wat ertoe doet en sappelen bij startups is niet half zo glamorous als het lijkt.
Bovenstaande geldt sowieso wanneer u een jurist bent, aldus Michael Yang, voormalig werknemer bij Google zelf. Na zijn vertrek werd hij overladen met adviesvragen van ex-collega's omtrent het al dan niet voortzetten van hun betrekking bij de Big G. Vermoeiend, hij besloot een 'catch all guide' op Medium.com te plaatsen waarin hij vooral alle pro's en pre's van het werken bij de juridische afdeling van Google opsomt.

2. U ontmoet als capitalist shitbag nog eens een activist en gelijkgestemde buren
Google's Product Director Tim Fallows maakt nog eens echte avonturen mee. Zomaar ineens had hij een opstootje van heuse activisten voor zijn deur.  Eentje waarbij leusen met Fallows' naam gescandeerd werden en speciaal voor de gelegenheid was er ook nog een spandoek. De reden: Fallows is o.a. een greedy douchebag volgens de rel-hippies. Hij wil wat vastgoed verkopen en zegt de overeenkomsten met zijn huurders in dat kader vast op. Volledig legal overigens onder de Ellis Act

Eviction Fighters vs Thomas Fallows, Google Evictor of 24 Units - 8 June 2014 from Peter Menchini on Vimeo.

Poeh he, wat een opstoot! Gelukkig zijn de buren in de extreme wealthy neighbourhood waar Fallows kan wonen door middel van zijn zuurverdiende belevings-geld dat hij ontvangt bij Google, het roerend met hem eens.

3. Design hipsters gaan massaal aan de haal met uw producten, tè amusant
Misschien is dit niet zo zeer een reden waar u persoonlijk beter van wordt, maar het idee dat de producten van het bedrijf waarvoor u werkt wereldwijd voor zoveel dwaze Youtube's dolle pret kunnen zorgen, zal uw hart toch ook een beetje verwarmen.

Het is ons een raadsel waarom iemand ooit een Google Glass nodig zou hebben om een paardestaart te maken en dat houden we ook graag zo. Desalniettemin is de video (incluis mooie mode-meisjes) een hilarisch stukje amusement.


En tot slot nog een paar bloedserieuze ingewikkeld semi-intellectueel doenerige designers die u laten zien dat met hun ontwerp de Google Glass zo ontsierend nog niet is. Aldus, hullie: