Jaguar wordt 60 en was nog nooit zo snel: F-type, project 7

Tadàààààà, de Jaguar Land Rover (JLR) Special Vehicle operations heeft het eerste pareltje afgeleverd. De Jaguar F-type project 7 begon als interessant studiemateriaal en showpaardje, maar wordt nu in productie genomen. 

Een jaar geleden werd het prototype voor het eerst gepresenteerd, dat ging ongeveer zo. Volumeknop wagenwijd open voor de full experience.

We expect it to be the fastest Jaguar ever around the Nurburgring
Paul Newson - JLR director SVO
Wilt u ook hebben?
De reacties op het project 7 prototype waren zo overweldigend dat Jaguar besloot het automobiel in productie te nemen. Uiteraard in een bescheiden oplage van 250 exemplaren, het moet wel speciaal blijven. Voor ongeveer €170.000,- kan deze Jag de uwe worden.

U krijgt daarvoor een auto die in tegenstelling tot het prototype plaats biedt aan twee personen, een 5.0 liter supercharged V8 en u trekt op van 0 naar 62 miles per hour in 3,9 seconden. Nog nooit was een Jaguar zo snel, aldus Paul Newson, de directeur van de Special Vehicle Operations van JLR.

Verder kunt u kiezen uit de kleuren rood, wit, blauw en groen en alle modellen krijgen een grote stip aan de zijkant en een streep over de motorkap. Echter, als u bereid bent de portemonnaie te trekken, kunt u zelf de kleurstelling en bestreping bepalen uiteraard.

Aangename verschijning die Project 7. De heren van Xcar interviewden de JLR-mannen-die-ertoe-doen en maakten wat mooie shots van de wagen. Roarrrrrrrrr!