$80 miljoen voor nieuwe CFO Twitter. Oh, wacht...

Gefeliciteerd! Ook dankzij uw tweets ontvangt Anthony Noto  de nieuwe CFO van Twitter al bij zijn indiensttreding $80 miljoen. Nu ja, in aandelen die zoveel waard zijn op dit moment en verspreid over een aantal jaren.

Niks nieuws toch? Och, gezien het feit dat deze meneer de derde CFO in krap twee jaar is, dat zijn annual salary rate $250.000,- zal zijn en dat de aandelen Twitter nu niet echt waardevast blijken, lijkt dit een fooi. Maar toch... Anthony Noto is een heuse Goldman Sachs heer, missien weet hij het bedrijf nu eindelijk naar de winst te lijeiden?

3 CFO's in twee jaar tijd?
Het zijn roerige tijden bij Twitter, amper 9 maanden na de IPO zijn er her en der strubbelingen. Neem Ali Rowghani, hij was voorheen CFO bij Twitter en sinds 2012 is hij daar COO. Harde werker, zo wordt hij althans betiteld, vooral omdat hij niet de doorsnee Excel-staarder lijkt. Hij heeft ook echt hands-on daadkracht. Zijn nieuwe functie bracht hem wellicht iets te dicht bij Twitter-eindbaas Dick Costolo: na een ruzie met het opperhoofd besloot Rowghani het (zinkende?) schip te verlaten.

Twitter koers sinds IPO
Twitter koers sinds IPO
Zijn opvolger was Mike Gupta, voormalig KPMG (wij glimlachen een niet-insinuerende glimlach). Hij loodste Twitter door de IPO en hield daar afgelopen jaar ongeveer $25 miljoen aan over. Een deel daarvan is natuurlijk ook in aandelen. Ondanks het feit dat de koers van Twitter vooral daalde, leverde zijn portefeuille toch dit aardige zakentje op. Vanaf nu wordt hij Head of Strategic Investments bij Twitter.

En nu mag Goldman Sachs wonderboy Anthony Noto aan de bak. Zijn arbeidsvoorwaarden:

Klik hier onder voor volledig document
Klik hier onder voor volledig document
twitter_current_report.pdf
Noto is zeker geen onbekende bij Twitter, hij begeleidde de IPO vanuit Goldman Sachs.

Twitter is simply too good an idea—and too successful already
Dan Frommer - QZ
Juichverhaal
Dat geschuif met poppetjes aan de top wekt nu niet altijd even veel vertrouwen bij de aandeelhouders. Maar de aanstelling van Wall Street wonderboy Noto valt direct al goed, de koers steeg met 3% en ook de 36 analysten die het aandeel volgen lijken niet al te ontstemd: 17 raten hold en 12 calls for a buy.   

Dan nog even een goed getimed juichverhaal over hoe volwassen Twitter wel niet kan worden en Noto kan fijn achteroverleunen. Oh wacht...