Keldercam: bent u die baardjes ook zo zat?

Baardjes, stoppels of een Taliban-look - welke hipster hanteert het scheermes nog? Erger: mannelijk Nederland is dit jaar veranderd in een baardenstaat. Vandaar de voorspelling van 925's opperbretel: heren gaan weer scheren. 

Ik geef het toe, al zou-ik het willen, dan nog zit een volle baard er voor mij niet in. Misschien verklaart dat mijn venijn jegens de harige kinnen die mij omringen. Sinds de hipsters van Amsterdam-West en -Noord de baard omhelsden - zeg, een modeseizoen of drie geleden -, lijken ook alle RTL-4 kijkende mannen (20-49, dat is) de baard te omhelzen. Handig? Nauwelijks. Want het trimmen van een baard kost meer tijd dan glad scheren tijdens het douchen. Hip? Helaas, heren. Niet meer. Loodzwaar wetenschappelijk onderzoek toont aan dat vrouwen zich afkeren van baarden als meer dan vijftig procent van de mannen zich uiterst koel & kreatief voelt met exact dezelfde uitdossing als alle andere jongensmannen die met een Apple en een soya latte in de hand de hypersuccesrijke de zelfstandige zonder klanten uithangen.  

Vandaar de profetie dat na de zomer alleen in provinciale metropolen als Assen, Zwolle, Sittard en Bergen op Zoom nog dertigers met baardjes paraderen. De Amsterdamse hipsters hebben er dan vier weken Ibiza opzitten, waarbij ze toch steeds weer alleen blowend achterbleven. Geen vrouw zoent vrijwillig met de deurmat. Wat ze wel weet te waarderen, zoals stijlwatcher Cécile Narinx mij onlangs toevoegde: 'De pornosnor komt helemaal terug.' Dames, weescht gewaarschuwd.