925 clublid Engelen wordt (tijdelijk) geroyeerd

"Lieve 18.800 tweeps, jullie hebben zonder dat jullie het door hadden en zonder dat jullie het wilden een narcistisch monster gecreëerd." Financieel geograaf en meninghebber Ewald Engelen hangt de Twitterhanddoek in de wilgen, nokt ermee, heeft het wel gezien. In zijn column in de Groene Amsterdammer kondigt hij aan dat het vooralsnog slechts een tijdelijk afscheid is.

Royatie
Helaas zit er voor ons niks anders op om Engelen nu (tijdelijk) te royeren van onze club 925, een belangrijk onderdeel van het lidmaatschap is immers de activiteit op de sociale media. We zullen hem oprecht gaan missen, zijn toelichtingen op het zakennieuws stonden toch dagelijks garant voor een paar minuten aangenaam verpozen . Vooruit, wij zijn het niet altijd eens met de heer Engelen, maar waarderen zijn uitgesproken mening uitermate. En soms heeft hij gewoon wel gelijk:

Dus als u zich afvraagt waar die Engelen is gebleven, die is in Duiven­drecht
Ewald Engelen - Ex-lid club 925
Volkstuintje naast de A2
In zijn column dat u inmiddels online kunt lezen bij onze collegae van Follow The Money licht Engelen zijn beslissing verder toe. Hij vermoedt dus dat het obsessief controleren van zijn populairiteit op Twitter hem in een narcistisch monster heeft veranderd. Buitengewoon onprettig, maar de oplossing voor zijn persoonlijkheidsproblematiekje ligt voor de hand: "een volkstuintje, aan de rand van Amsterdam, naast de A2, gespeend van internet en elektriciteit". Aldaar is hij voornemens zijn tijd nuttig te besteden aan een boek over "de vermaledijde financiele elite die niets geleerd heeft en niets is vergeten." Wij zijn benieuwd en nemen voorlopig afscheid van de heer Engelen met een kleine bloemlezing van zijn Tweets. Tabee!

En als oprecht 'narcistisch monster' (zijn woorden) twitterde hij nog wel even het bewijs van zijn productiviteit van de afgelopen jaren. Daar komt u de zomer wel mee door. En de winter. En de rest van dit decennium...