Welvaartskunstenaar verheft all-inclusive vakantie tot kunst

Even een uitstapje naar wat zonniger oorden per video op deze kletsnatte dag. Dat doen we per video, en niet zomaar eentje, het is een ware kunstfilm. Kunst is een linkse hobby? Welneen, niet de kunst die welvaartskunstenaar Daan Samson maakt. Zijn kapitalistische en commerciële insteek maakt hem zelfs zo 'rechts' dat de PVDA het niet kan velen.

All-inclusive incluis mooimeisjes en synthesizer-muzak
Voor zijn meest recente kunstproject heeft Samson onderzocht of een all-inclusive in Turkije ook kunst kan zijn. Hij nodigde consultant Anthonie Peeters uit om hem te vergezellen en werd uiteraard gesponsord, door Corendon. Een ding is zeker, het is een stuk minder irritant dan de gangbare reclame van de vliegvakantie-gigant. En Peeters vindt het allemaal fantastisch, voelt zich vereerd dat hij nu onderdeel van een Samson-kunstobject is en daarmee in het rijtje van Frits Bolkestein en Halbe Zijlstra genoemd wordt. Voorts lijkt ons het tripje ook niet geheel onaangenaam, maar oordeelt u vooral zelf.... 

Holiday Trouvé from Daan Samson on Vimeo.