Top-Secret vluchtgegevens, live online te volgen? Hoe zit dat nou met het regeringstoestel (deel 2)

We hadden nog een paar vragen openstaan bij de RVD, omtrent het regeringstoestel dat in de dagen na de aanslag op de MH17 'verdacht' vaak (aldus o.a. 925-clublid Veenendaal) tripjes van en naar Griekenland maakte.

Hoe het ook weer zat leest u hier en dit zijn de vragen die we bij de RVD neergelegd hebben.

Vandaag in onze mailbox het uitermate vriendelijke (non-) antwoord van de voorlichtingsdienst:

Het is vaststaand beleid dat de RVD geen informatie verstrekt over vervoersbewegingen
RVD
Ha oke, alles onder controle en de vervoersbewegingen en de veiligheidsaspecten, daar wordt geen uitspraak over gedaan. Maar ehm... die vervoersbewegingen van de PHKBX zijn dus live te volgen via sites als flightradar24.com. Hoezo top secret? We doen nog een poging om uit te leggen dat we ons wat de bewegingen van het regeringstoestel betreft, dus gewoon op een openbare bron hebben gebaseerd:

En gelukkig krijgen we antwoord:

Zuchtje...
Goed, we moesten even denken aan dit verhaal waarbij Virenze ons meldde dat wij geen gegevens mogen plaatsen die zij nota bene zelf op het wereldwijde web plempen. Ook in dit geval zou gesteld kunnen worden dat het rijk er zelf voor kiest dat de vluchtgegevens van de PHKBX online beschikbaar zijn. Het is ook mogelijk die data te blocken, maar dat is tot dusver niet gebeurd.

We hopen oprecht onze koning en koningin een dienst te hebben bewezen met het doorgeven van dit 'lek' in hun geheime informatie. Aan de vliegtuigspotters onder u (Veenendaal, Pritt) houdt u het goed in de gaten, we gaan ervan uit dat de live radar-tracking subiet geblokkeerd wordt. Of niet, maar dan weten wij het ook niet meer... 

Voor meer vragen en tips staan onze reactievelden en den Twitters 24 uur per dag open. Liever anoniem, dan hier. Wij gaan even verder peinzen onder het genot van een VrijMiBeurrel, cheers!