Robots nemen de wereld over, dixit Elon Musk

Dat internet gaat nog eens groot worden. Ook 925-clublid, ondernemer en miljardair Elon Musk lijkt nu door te hebben dat computers wel heel veel potentie hebben:

Het is nogal wat, zeker in de huidige periode van oorlogen, maar dat robots de wereld ooit komen overnemen wist u natuurlijk allang. De heer Musk is, zeker gezien de miljarden die hij voornamelijk dankzij verbeterde technologieën heeft verdiend, wat laat. Zeker omdat hij medeoprichter van Paypal, Tesla en SpaceX is/was. Zonder de technologische vooruitgang waren die alle drie niet groot geworden.

“We tell investors that right now, human beings are doing a lot of things that computers should be able to do,”
Vicarious cofounder Scott Phoenix
Nog interessanter, Musk was mede-investeerder van een gigantische investeringsronde van $40 miljoen in Vicarious, een AI-startup. Laat die start-up nou totaal geen boodschap hebben aan de medemens. Wij denken overigens dat de heer Musk niet echt bang is voor robots, maar slim genoeg is om met de tweet weer even aandacht op AI te krijgen, wat dan weer goed is voor zijn investering. Overigens deden in dezelfde investeringsronde van Vicarious ook Mark Zuckerberg en Ashton Kutcher mee, dus wij hebben alle vertrouwen in de slagingskansen van de start-up.

Wat was er wel nieuw van Elon Musk
Het voordeel van betrokkenheid bij zoveel grote ondernemingen is dat de heer Musk ook regelmatig dingen bedenkt die u niet al wist. Bijvoorbeeld bij SpaceX, een ruimtebedrijf dat als doel heeft om u naar andere planeten te kunnen brengen. Als robots de aarde overnemen, kan Elon Musk u dan ergens anders heen brengen,

Er werd bekend dat SpaceX een nieuw lanceringsplatform gaat bouwen in het u waarschijnlijk welbekende Brownsville in Texas, USA. Burgemeester blij, Musk blij. SpaceX krijgt er namelijk subsidies bij voor $15 miljoen om de kosten wat in toom te houden. In ruil daarvoor zullen er 300 banen worden gecreëerd in Brownsville. Er missen geen nullen in dat getal. Dat zal de werkloosheid gaan oplossen.

Leuker wel is dat de eerste raket van SpaceX, de Falcon 9, gisteren een satelliet boven de aarde bracht. U had mee kunnen kijken, maar voor nu bieden wij u nog een prachtig shot van de raketlancering.

U kunt weer terug de camping op
Wij raden u ten zeerste af om uw grijze kantoorsilo op de Zuidas te verlaten en letterlijk uw tent op te zetten op een halfbakken camping in Frankrijk. Mocht u dat toch doen, troost u dan met het feit dat zelfs iemand met een vermogen van bijna $10 miljard soms dezelfde rare gedachtenkronkels heeft.