Zoon van Madoff was nog $15+ miljoen waard

Tien dagen geleden verloor de zoon van Bernard Madoff, Andrew Madoff, de strijd tegen kanker. Uiteraard een tragedie voor de familie, hoe heftig de voorgeschiedenis ook is voor de buitenwereld.

De rest van de wereld heeft echter ook nog een schok te verwerken, namelijk dat Andrew nog $15 miljoen aan vastgoed in zijn bezit had toen hij overleed. Dit wordt nu allemaal nagelaten aan zijn ex-vrouw, twee dochters en verloofde.

De twee dochters en zijn ex-vrouw krijgen allen ongeveer $5 miljoen, terwijl zijn verloofde voorlopig $50K per maand om in haar lunchgeld te voorzien totdat zijn huis af is, waarna ze verder uit een trustfonds betaald krijgt. In dat Trustfonds zit dus ook nog een smak geld, maar niemand weet hoeveel.

Andrew had dus waarschijnlijk nog veel meer dan $15 miljoen aan vermogen staan.

Er werd nog wel wat geld gezocht
Van de $17,5 miljard die klanten investeerden bij de Madoff’s, is pas een kleine $10 miljard teruggevonden. Er mist dus nogal wat en hoewel Andrew nooit veroordeeld is tot een boete, verlangde de curator nog $74 miljoen - $153.3 miljoen in totaal van hem en de weduwe van zijn overleden broer Mark - aan terugbetalingen van Andrew. Dat is duidelijk mislukt, aangezien er dus nog $15 miljoen aan vastgoed op zijn naam staat.

Slachtoffers krijgen niets
En de slachtoffers van Bernard Madoff? Die krijgen nog steeds niets. De officiële lezing is dat broers Andrew en Mark zich bij de FBI hadden gemeld om hun vader aan te geven, zodra ze van de fraude hoorde. Hiermee zouden ze dus onschuldig moeten worden gezien, maar de rest van de wereld verdenkt ze gewoon van betrokkenheid. Ze zaten immers jaren lang in het senior management van Bernard Madoff’s ‘investeringsfonds’. Dus zijn de slachtoffers terecht boos over het vermogen dat Andrew nog bezit.

Komt dat geld nog?
Broer Mark Madoff pleegde in 2010 zelfmoord, exact twee jaar na de arrestatie van zijn vader.  Nu beide broers er niet meer zijn wordt het waarschijnlijk steeds lastiger om die $153m terug te halen. Aangezien pa Madoff een levenslange gevangenisstraf van 150 jaar uitzit, gaat hij het ook niet à la Jordan Belfort even terugvinden. De kans dat de slachtoffers echt nog wat gaan krijgen is dus minimaal.