Paarsebroeken dinsdag: de €900 van de FNV

De FNV vindt al dat gerommel met procenten veel te ingewikkeld voor u als simpele burger. Daarom hebben ze het bij de vakbond voortaan niet meer over 3% erbij, maar gewoon €900. Dat klinkt ook veel lekkerder vindt u niet? €900 cash, zo in het handje.

Na de zo goed ontvangen lancering van de €1000 van Rutte, wil de FNV u ook verwennen bij de nieuwe cao’s. Moet u daar blij mee zijn?

Wat betekent die €900 voor u?
Inkomens zijn lastig vast te stellen voor een hele bevolking, zelfs voor het CBS dat slechts tot en met 2012 officiële cijfers heeft. We gaan het ermee doen. Voor de werkzame beroepsbevolking zien de inkomens er als volgt uit:

Hier kunt u dus €900 loonsverhoging bij krijgen of gewoon 3% zoals de FNV normaal nastreeft. Dat heeft de volgende uitwerkingen:

Wie er in de categorie ‘Overig actief’ vallen is ons een raadsel, maar verder is het idee van €900 altijd ondergeschikt ten opzichte van 3% loonsverhoging. De FNV gaat dus minder nastreven voor u.

De FNV weet het ook niet meer?
De gehele werkzame bevolking krijgt dus 16,7% minder loonsverhoging, doordat de FNV u niet intelligent genoeg vindt om met procenten te rekenen. Lekker is dat.

Wellicht wist de FNV ook wel dat 3% loonsverhoging er niet in ging zitten komend jaar en is dit een verkapte manier om hun eisenpakket bij te stellen zonder dat iedereen erover heen valt. Lijkt te lukken, maar daar trapt 925 uiteraard niet in.