Peter Rehwinkel gaat Ebola bestrijden in Zuid-Korea ?! [Woensdag gehaktdag]

U zult maar Peter Rehwinkel zijn, dan had u er een roerig jaartje op zitten. Eerst vertrekken uit Groningen en het burgemeesterschap vaarwel zeggen voor een nieuwe baan in Spanje. In Barcelona aankomen en dat dan blijkt dat de nieuwe baan in de rampenbestrijding slechts een vrijwilligersfunctie is. Die overigens ook nog eens aan het burgemeesterschap is gekoppeld....en die baan had u nu juist opgezegd.

Driedubbele malaise, iedereen boos, vooral de Groningers. En een woeste Groninger is, nou ja, heul heul heul boos. Rehwinkel is echter niet voor een gat te vangen en besloot dan zelf maar een bedrijf te starten in Crisismanagement. In eerste instantie zag hij af van zijn wachtgeld, maar na 3 maanden moest Rehwinkel er toch aanspraak op maken

Maar nu lijkt de Spaanse sol toch te gaan schijnen voor Rehwinkel, hij heeft een lecture geschreven en gaat die even flink promoten. 

Chapeau, ondernemerschap juichen wij immer toe. Maar neen, nu lijkt het weer niet goed volgens sommige zuurtjes.

Ergens viel ook nog het woord 'lijkenpikker' maar dat lijkt ons een pietsje overdreven. Crisismanagement en rampenbestrijding draait nu eenmaal om nare zaken, kan Rehwinkel ook niks aan doen.

Hoog tijd om de heer Rehwinkel zelf eens te vragen hoe het nu met hem gaat en waar hij mee bezig is. Via de electronische post stelden wij hem een paar vragen:

En per ommegaande kwam dit antwoord:

Nou kijk eens aan, dat lijkt hoopvol. En Zuid Korea, dat klinkt toch wat cosmopolitischer dan gesteggel onder de Martinitoren, non? Succes hoor heer Rehwinkel.