925-cinema: Money for nothing - inside the federal reserve

Welaan, betere kantoorknuppel, het weekeinde is aangebroken. Waarschijnlijk nipt u as we type aan een welverdiende gin-tonic. Op de valreep krijgt u nog een filmkijptip voor het weekend van ons.

We're not printing money
Federal Reserve
Deze week in de 925-cinema de documentaire "Money for nothing - inside the Federal Reserve". Onafhankelijk filmmaker Jim Bruce kreeg een indrukwekkende lijst Fed-piefen, bankiers en investeerders voor de camera, die een kijkje in de keuken van de Fed geven. Wat doet de Fed eigenlijk? Wat is de rol van de Fed? En, vooral: hoe kan het nou dat ondanks de bemoeienissen van de Federal Reserve toch een financiele crisis heeft kunnen ontstaan? Hier en daar een tikje vingerwijzerig, maar zeker interessant om te bekijken op een luie zondagochtend bij het openhaardvuur.

Voor nu cheers en cheerio!