Deze 9 punten maken iedere coach, goeroe en motivatiespreker overbodig [Woensdag Gehaktdag]

Stond u al in uw kracht vandaag? Vleugje inspiratie door de koffie geroerd en al even passie in uw plassie PowerPoint geïmplementeerd? Ondanks weinig tot vooral geen enkel effect blijven de motivatiesprekers en coaches welig tieren. Sterker nog, ze verdienen zich blauw met infotainment-sessies, MBA's in een dag (spoiler: 50% is koersbepalen door in een willekeurige richting te wijzen) en intrigerende zeezeil- en bergklimverhalen. 

Doe. Het. Niet.
Al jaren worden deze moderne wonderdokters keer op keer terug gevraagd bij evenementen en partijen van zelfs de meest gerenommeerde bedrijven.

Waarom? Als al deze zogenaamde inspirators zo effectief zijn, was 80% van de Nederlanders ondertussen succesvol, rijk en dodelijk gelukkig. Nieuws voor u: dat is niet het geval. We gaan nog een poging wagen om u wakker te schudden en geld, veel geld te besparen op al die motivatie-kul. Het heerschap dat dit voor elkaar gaat krijgen is Tim Minchin, de gelegenheid is de uitreiking van zijn Honorary Doctor of Letters Degree aan de University of Western Australia. In 11 minuten geeft hij u 9 redenen om voortaan weer gewoon zelfstandig na te denken. 

Sorry voor de coachgoeromotivatie-sprekers, maar die hebben inmiddels lang genoeg aangetoond dat ze rijk kunnen worden met het verkopen van gebakken lucht.

Entree en welkom...

Tim Minchin, held: