Voortaan altijd vakantie als u bij Virgin HQ werkt

Na Netflix is ook Virgin overstag: vakantie uren en vrije dagen worden niet meer geregistreerd en 9 to 5 is niet meer de standaard. *slik* Alle hippie's verzamelen en een weidedansje doen?

Het is beter voor de cijfers, en uw carrière
Is Virgin-baas Richard Branson nu helemaal van de bloempot gerukt? 
Nou nee, dit vooruitstrevende idee zou ook nog eens danig de productiviteit van de werknemers laten toenenemen, het is terug te zien in de cijfers en daar draait het uiteindelijk om, non? Er zit wel een slimme dreiging achter, want wanneer de verantwoordelijkheid volledig bij de werknemer ligt, krabt die zich wel een paar keer achter de oren voordat hij echt besluit niet ten kantore te verschijnen vanwege een 'buikgriepje na een avondje café':

"It is left to the employee alone to decide if and when he or she feels like taking a few hours, a day, a week or a month off, the assumption being that they are only going to do it when they feel a hundred per cent comfortable that they and their team are up to date on every project and that their absence will not in any way damage the business – or, for that matter, their careers!"

Leuke stunt, maar niet veel meer
Laten we het juichverhaal van Branson even in perspectief zetten. Boven de blog waarin hij aankondigt dat er geen vakantie meer geregistreerd worden staat stom toevallig ook een foto van zijn laatste boek "The Virgin Way". Niks mis met een beetje commercie, maar de nieuwe regeling geldt alleen 170 voor de medewerkers van Virgin Head Quarters. Slechts een fractie van het totale personeelsbestand van Virgin á 50.000 man/vrouw. 

Ach we hebben het Branson ook al bijna weer vergeven voor de Virgin communicatie Mädels zijn volgende inspirational quote hebben kunnen spammen. En hij heeft beloofd om te kijken of het ook doorgevoerd kan worden in andere divisies, zodra blijkt dat deze pilot succesvol is.