Italianen steken hele dikke vinger op naar EU [en wij moesten lachen]

Soms dromen wij wel eens over onze toekomst en dat we dan later ook een heuse Europarlement-verslaggever hebben in Brussel. Helaas hebben we nog niemand van de redactie zo ver kunnen krijgen om zich aldaar in te graven in cijfers, reglementen en apendixen. Terwijl het bier er prima is! En onze eigen Wellmeister kan zijn boevengraafwerk prima doen via de ZuidAs. Nu ja, gelukkig zijn er nog meer verslaggevers dan alleen de 925-ers en die zijn ook nog eens zo vriendelijk om hun bevindingen te delen na een dagje cijferpunniken in Brussel:

You may have the universe if I may have Italy.
Giuseppe Verdi
Ghe-he-he-he, u moet het die Italianen nageven, ze zijn creatief. Of hebben gewoon overal lak aan. Waarschijnlijk beide, u hoort de Italianen al met een vuist in de lucht zwaaiend roepen:
"Cosa nou, stabiliteits- en groeipact? Dikke ciao zeg, wij gaan gewoon onze hervormingen doorvoeren en daar hebben we geld voor nodig. Kniesoor die bij dit soort bedragen nog moeilijk gaat doen over reglementen ofzo. Klaas Knot zegt ook dat het moet.
Grazia voor alles hè? Krijgen we eindelijk eens wat terug voor al die ik-vertrek-ers die hier de halve Toscane hebben overgenomen met hun stamppotboerenkool-pizzeria's. 

Nou hop betalen. En tempo tempo avanti een beetje, het zou wel eens kunnen dat we binnnenkort van elkaar af zijn. Tardi's!