Eindelijk: stichting woekerpolisproces probeert weer te cashen op DSB gedupeerden

Persbericht van de stichting Woekerpolisproces, u weet wel van mr. Pieter Lijesen. Via renteswapschadeclaim.nl probeert hij al met confrère Abeln de Rabobank 'tot de orde te roepen' voor 1,7 miljard de arme gedupeerden aldaar. Maar vandaag draait het om de arme drommels van de DSB: de voorgestelde compensatieregeling is door de rechtbank vandaag algemeen verbindend verklaard. En dat is volgens de stichting Woekerpolisproces niet al te best vooral voor hun eigen portemonnee:

Lijesen heeft best een punt?
Zeker het zou inderdaad voor een aantal gedupeerden minder voordelig zijn om deel te nemen aan de vandaag vastgestelde schaderegeling. Een opt-out moet actief worden aangegeven en het is natuurlijk bijzonder vriendelijk van de Lijesen en co. om demense hiervan op de hoogte te stellen. Gratis... en voor niks. Nu ja, voor niks gaat de zon op natuurlijk, snapt u, snappen wij. Volgens www.woekerpolisproces.nl gaat het als volgt:

Goed, dit is ook een verdienmodel. In het persbericht van vandaag worden mensen actief opgeroepen om na te gaan of opt-out voor hun een optie is. Stichting woekerpolisproces heeft hier zelf vooral een groot voordeel bij: zij kunnen voor de opt-outers gaan procederen en de 10% van hun schadeclaim opstrijken. 

Voor de cliënten kan het ook wel eens minder voordelig uitpakken: de uitkomst van een rechtszaak is nooit te voorspellen. Er vanuitgaande dat een deel van de claim naar de advocaten gaat, kunt u er evenwel van uit gaan dat zij de zaak (na beoordeling) wel een kans geven.

Ramp-cashen
Afgezien van het feit dat het voor sommige deelnemers best voordelig zou kunnen zijn om gebruik te maken van de opt-out, blijft dit een voor Nederlandse maatstaven nogal ehm... 'klemmend' model. Het blijft een beetje 'de slager die zijn eigen vlees keurt'. Een deelname aan een vastgestelde compensatieregeling is in alle gevallen vooral zeer nadelig voor de heren Lijesen en Abeln. Zij willen financieel en voor de winst uiteraard procederen, ook al zijn er studies die aantonen dat een collectieve regeling wel eens heel wat voordelen kan opleveren

Het model is een soort juridische bermbom: welk doel wordt nu echt nagestreefd? Uiteindelijk moet 'iemand' de claim van de DSB betalen. In het geval van de Rabobank zijn de coöperatie en de klant de dupe. In het geval van de DSB zal gekeken worden wat er nog bij de curator te halen is en vervolgens tsja, bij de belastingbetaler, dus u. 

Wordt wederom vervolgd...