Founder moet aftreden nu Tinder eindelijk geld gaat verdienen

Stelt u zich voor, u bouwt een app die miljoenen gebruikers gaan gebruiken. Toch verdient de app nog geen geld, want dat doen apps nou eenmaal niet in de beginfase (Toch, LINE?). Vlak voordat dan eindelijk de verdienmodellen uitgerold worden, moet u aftreden van de investeerders wegens seksuele intimidatie ongeschiktheid. Dat gebeurde Tinder CEO Sean Rad deze week.

Tinder Plus
Al lang verwacht, maar gisteren werd Tinder Plus definitief aangekondigd. De features zijn even voorspelbaar als aantrekkelijk. Ten eerste kunt u tegen betaling acties ongedaan maken, voor als u dat prachtige vrouwmens per ongeluk naar links in plaats van rechts swipete. Ons advies: blijf bij uw eerste indruk.

De belangrijkste betaalde toevoeging is Tinder Passport. Daarmee kunt u van te voren alvast Tinderen met mensen uit de stad waar u nog naar toe moet. Voor als u niet alleen in uw kantoorsilo op de Zuidas hoeft te zitten maar ook weleens naar het Buitenlandse kantoor moet, is dat vrij handig. Hoeft u voor uw behoeften niet langs de dames van lichte zeden, maar kunt u gewoon kiezen uit alle lokale Tindervrouwen. Mits goedkoper natuurlijk, want de pricing is nog niet bekend. En maakt u zich verder nergens zorgen over, Tinder is namelijk bewezen goed voor uw huwelijk.

Betalen merkt u niets van, want gaat gewoon op uw creditcard via de Apple Store of Google Play.

Op zoek naar de tweelingbroer van Eric Schmidt
Vier maanden geleden kwam naar buiten dat de oprichters van Tinder, Justin Mateen en Sean Rad, aangeklaagd werden voor seksuele intimidatie door een derde co-founder Whitney Wolffe. De zaak werd een maand geleden geschikt en begin deze week kwam naar buiten dat dat gebeurde voor $1 miljoen.

Ook kwam naar buiten dat op last van de investeerder IAC, Sean Rad zich zou terugtrekken als CEO. Hij mag wel aanblijven bij Tinder, maar er wordt een andere CEO gezocht. Een ‘Eric Schmidt-like person’. Hoewel de rechtszaak met Wolffe aan wordt gegrepen als oorzaak, is het dus waarschijnlijker dat ze sowieso van Rad af wilden. Sean Rad zal het nooit toegeven, maar wij denken dat het met prestaties te maken heeft.

Nu er dus eindelijk geld verdiend wordt, moet Sean Rad weg. Wij zijn benieuwd wie zij beschouwen als Eric Schmidt-like. Wellicht dat Eric Schmidt zelf deze app winstgevend wil gaan maken?