De meest brute huizen om de geschiedenis te herleven

Bent u het saaie en fantasieloze leven van kantoorknuppel zat en verlangt u terug naar uw jeugd, waar u een ridder te paard kon zijn met kasteel of een heuse viking die brute avonturen beleefde? 925 helpt u uw dromen te realiseren! Vergeet alleen niet uw portemonnee mee te nemen. 

Ik kwam, ik zag, ik kocht
Dum vivimus, vivamus, zeiden ze altijd in het oude Rome, en niets is minder waar! Op ruim 400 meter van de Middellandse Zee waant u zich als een heus senator van het Romeinse Rijk in uw eigen Villa Volpi (prijs op aanvraag). De ligging van van deze villa leent zich uitstekend om eventuele aanvallen over zee van barbaren direct in de kiem te smoren. En als u zich verveelt, pakt u gewoonweg de cisiarii naar Rome voor een avondje vol vermaak in het Colloseum.

Moderne Viking
Wat werden ze gevreesd die Vikingen! Tussen 700 en 1100 was niemand in Europa veilig voor deze woeste noorderlingen. Met hun geavanceerde schepen waren ze razendsnel en plunderden ze elke nederzetting die ze aandeden. Vervolgens namen ze de buit en de knappe vrouwen mee terug naar hun door hongersnoden geteisterde heimat. Tegenwoordig hebben deze veroveraars het iets luxueuzer, want als u na uw plundertocht thuis komt in dit huis in Oslo (prijs op aanvraag), springt u, hop, onder de zes-persoons douche, om vervolgens met uw nieuw buitgemaakte vrouw hand in hand op de bank tot rust te komen.

Ridders en jonkvrouwen
Och, wat hadden die ridders het toch fijn. Doordeweeks werd er oorlog gevoerd waar nodig en in het weekend was er tijd voor een toernooi of ander vermaak rondom uw kasteel. La Vermondie (7,7 miljoen dollar) in Frankrijk laat u deze tijd herleven als geen ander. Er wordt zelfs beweerd dat de oorlogsbuit van Richard Leeuwenhart begraven ligt in de gewelven onder dit kasteel. En als u moe bent van het schatzoeken, neemt u gewoon een duik in het zwembad, u organiseert een boottocht op uw eigen meer of u gaat in retraite bovenop uw uitkijktoren (wel eerst onkruid wieden).

Presidentiële luxe 
Zin in een iets minder primitieve herleving van de geschiedenis? Dan is dit een buitenkansje. Dit prachtige landhuis in Texas (19 miljoen dollar) is een replica van Mount Vernon, het huis van niemand minder dan George Washington, de eerste POTUS. Hier kunt u naar hartelust presidentje spelen en als u er genoeg van heeft zijn de mogelijkheden om te ontspannen eindeloos. Van bowlingbaan tot tennisveld, van zwembad tot wijnkelder, van golfcourse tot gameroom, u kunt het zo gek niet bedenken.