Apple maakt concurrentie wanhopig

Het leven is niet makkelijk als u tablets/telefoons maakt en uw bedrijf niet Apple heet. Uit wanhoop gaat Blackberry nu Microsoft achterna en gaat het geld bieden voor iPhones bij aankoop van een Blackberry Passport. Is het dan zo slecht gesteld met de competitie?

Kost dat?
Afhankelijk van de iPhone die u momenteel bezit, gaat Blackberry tot $550 teruggeven. Het volledige schema ziet er als volgt uit:

De actie is alleen beschikbaar in de VS en Canada, maar in de VS kost een Blackberry Passport slechts $499. Dat betekent dat u, in ruil voor een iPhone 6, zelfs geld zou terugkrijgen. Moet u wel uw iPhone 6 inleveren en wij begrijpen eigenlijk niet waarom u dat zou doen. Zeker voor een telefoon die nog minder presteert dan een iPhone 5s.

Hoewel er geen goede reden lijkt om een Passport te kopen, is de aanbieding op zichzelf nog vreemder dan de actie van Microsoft om hun Surface 3 Pro te pushen. Daar kon u in ieder geval op geen enkele wijze geld toekrijgen.

Ondertussen bij Apple
Als sluitend bewijsstuk van de dominantie van Apple, haalde het bedrijf vandaag ook nog eens voor het eerst een beurswaarde van meer dan $700 miljard. Voor uw idee, de marktwaarde van Apple komt hiermee dichter en dichter bij de volledige Nederlandse economie – omgerekend zo’n $800 miljard – wat ons dan weer overdreven lijkt.

In ieder geval is iedereen op Twitter weer even druk met Apple bezig:

Ging de koers vooral de laatste maand door het dak heen:

En kunt u nog even bekijken hoe snel de groei ging: