Weggestuurde Cofounder maakt 'vrouwvriendelijke' ripoff van Tinder

Niet alleen de functionaliteiten van Tinder, ook de organisatie staat weleens ter discussie wegens vrouwonvriendelijkheid. Uitgerekend Whitney Wolfe, de Cofounder die Tinder aanklaagde wegens seksuele intimidatie, komt nu met een Tinder-kopieripoff. Kan blijkbaar gewoon.

Looks like a, Quacks like a, probably is a…
De app Bumble is een dating app, waarbij u matches maakt door mensen van het andere geslacht naar rechts te swipen. U begint met mensen in de buurt, maar als die op zijn worden u ook mensen van verder weg getoond.  Ziet er als volgt uit:

Vergelijken we nog eens met Tinder:

Totaaaaaal anders, non? Ja, echt. Bumble is namelijk vrouwvriendelijk *Kuch*. Als u een match heeft, kan een vrouw als enige het gesprek openen en ook slechts tijdens de eerste 24u. Wat dat precies moet oplossen is ons verder onduidelijk, maar het is hoogst irritant in ieder geval weer eens een andere ervaring dan slechte openingszin #51883 tijdens de Vrijmibo in de Dickys.

Plagiaat?
Wolfe zou niet de eerste zijn die een ripoff maakt van een succesvolle app. Het is echter wel bijzonder als het is van iemand die niet zo lang geleden is weggeschopt bij de concurrent, laat staan als er nog een rechtszaak openstaat. Wellicht dat de de CEO van Tinder het nog kan bijleggen met Wolfe en mee kan naar Bumble, nu hij ook moet aftreden.

Hoewel Venturebeat nog rapporteerde dat alle social media van Bumble op privé stonden, maar de app te downloaden was, lijkt nu het tegenovergestelde waar. In ieder geval komt de app eerst alleen op de iPhone, waar hebben we dat eerder gezien, en zegt de website ‘Coming Soon’.

Hard werken bij een Startup
Wolfe heeft er nog een paar ex-Tinder werknemers bijgehaald, die het blijkbaar helemaal niet slecht hebben. De instagram accounts laten niet echt blijken dat het zo hard werken is bij een startup:

 

Private jet to Mykonos for the week. #nobigdeal

A photo posted by Christopher Paul Gulczynski (@xtopherpaul) on

En zo werd de week op Mykonos doorgebracht:

 

Our little villa

A photo posted by Christopher Paul Gulczynski (@xtopherpaul) on

Ook is een sneer naar de competitie (en dus ex-vrienden) van Tinder nooit weg:

De rollen omgedraaid
Dus, beste beeldschemspecialist, wat vindt u ervan? Eindelijk eens niet zelf moeite moeten doen, maar het vrouwvolk aan het werk zetten. Gaat u het doen? Wij denken dat de vrouw heel wat minder moeite bij de opening hoeft te doen om u te overtuigen dan andersom, maar zijn erg benieuwd naar het resultaat.