We gaan eraan! Goud is niks meer waard

Allerbeste kantoorknuppels, het was ontzettend fijn u gekend te hebben. Een weemoedige traan biggelt over de linkerwang, terugdenkend aan de prachtige tijden die we gehad hebben, maar daar komt weldra een einde aan.

We kunnen de tent wel opdoeken. Alles waar u en wij in geloven staat een beetje op losse schroeven, allemaal de schuld van Citigroup's Willem ik-werd-gepest-door-Heleen-Mees Buiter:

There is no economic or financial case for a central bank to hold any single commodity, even if this commodity had intrinsic value
Willem Buiter
U snapt het niet, en de Zwitsers al helemaal niet
Er zit een rare kronkel in uw hoofd en nadenken is daardoor wat lastig. Kunt u ook niks al doen, uw voorouders tot 6000 jaar terug snapten er ook de couilles van. Maar de eloquente heer Buiter legt het even fijntjes uit: goud is helemaal niks waard. Sterker nog, het is net zo waardeloos als Bitcoins. De enige waarde van goud is dat u denkt dat het veel waard is, maar het heeft dus geen intrinsieke waarde.

En dat die zwitsers de 30e november een referendum houden over het feit of hun centrale bank al dan niet minstens 20% van de activa in goud op voorraad moet hebben, is onverstandig, sterker nog het maakt goud enkel nog minder waard.

Keej dan?
Voor zover de mening van heer Buiter. De cijferboys van Zerohedge maakten een uitgebreide analyse. En dit is wat onze 925-clubleden & co ervan vinden.

Bron: Coosto.nl/Nujij.nl
Bron: Coosto.nl/Nujij.nl
Bron: Coosto.nl/Nujij.nl
Bron: Coosto.nl/Nujij.nl
Bron: Coosto.nl/Nujij.nl
Bron: Coosto.nl/Nujij.nl