Vergeet Jordan Belfort, dit is de èchte Wolf of Wallstreet

Of het onze bretel-invloed is, of andere aardstralen, de collega's en aandeelhouders van Vice beginnen danig geïnteresseerd te raken in de wereld van het grote en snelle geld. Sterker nog, ze maken reportages waar wij niet eens op gekomen waren.

Vandaag een journalistieke weergave van Vice in het kader van 'veel geld is niet goed voor u.' Het kan ook nog een verkapte don't-do-drugs campagne zijn... altijd een beetje ingewikkeld dat hipster journaille te duiden. 

Enniehoetjes, deze docu van 17 minuten gaat sowieso over gevallen investmentbanker Dana Giacchetto: goede vriend van Leonardo di Caprio en volgens hemzelf de enige inspiratiebron voor de film The Wolf of Wallstreet. Giacchetto dus en NIET *kuch* gevierd motiviatiesprekergoeroe Jordan BelfortKeej dan...

I'm not the kind of person who tries to be cool or trendy, I'm definitely an individual.
Leonardo Dicaprio - beter bekend als 'beste vriend van Dana'
Giachetto vs. Belfort
Giachetto verdiende zijn fortuin met het geld beleggen van (arme) artiesten, zijn eerste en grootste klanten waren de heren van schoolbandje Nirvana. Uiteindelijk werd Giachetto op de vingers getikt voor de kundige verdwijning van 9 miljoen dollar, goed voor 57 maanden hokken met Bubba. Hij kwam vervroegd vrij wegens goed gedrag.

Belfort verdiende zijn geld op een iets minder artistieke manier, die handelde vooral in penny-stocks voor de minder bedeelden. Ook Belfort (volgens sommigen toch de èchte Wolf of Wallstreet) werd veroordeeld tot 4 jaar-en-een-beetje vanwege dubieuze praktijken, maar stond na 22 maanden alweer buiten. 

Heel veel meer overeenkomsten zijn er verder niet echt tussen Belfort en Giacchetto. Behalve wat drugs-gelardeerde feestjes met (ok, toch wel toevallig) Leonardo di Caprio. Hoe dan ook, kijk dit stukje journalistiek vakwerk van de tattoo's van Vice.