Nederlander zûnig tijdens Kerst + heeft uw duifje ook Kerst STRESS?

Waarde Lezer, gefeliciteerd met de geboorte van Jezus (of niet?). Kerst is een feest van drank en cadeaus liefde, geborgenheid en saamhorigheid. Lekker met familie onder elkaar. Kerstboom, Kerstbal, Kerstsex, Kersttrui, Kerstcadeau. Toch? Nee. Geen cadeau. ING en ook het Britse Centre for Retail Research hebben een onderzoek uitgevoerd naar het Europese bestedingspatroon tijdens Kerst. Wat blijkt: u bent schraal tijdens kerst. Zuinig. Krenterig. De sfeerspons van het Europese continent.

Nederland bezet namelijk al jaren de laatste plaats als we kijken naar uitgaven in de cadeaumaand. Gokje: hoeveel denkt u dat er hiero gemiddeld uitgegeven wordt aan Kerstcadeaus?

€25,-

Krent!
Echt waar. €25,- per persoon tijdens Kerst voor geschenken. Sinterklaas zit daar niet bij en dat maakt inderdaad een verschil, maar dan gaan we het nog lang niet redden bij de Britten die op #1 staan met €400. Het gemiddelde van Europa is €200. Grafiekenporno:

De prioriteiten tijdens Kerst:

Of we nou niet wel niet wel niet wel een beetje uit de recessie zijn is ook meegenomen in het onderzoek. De vraag luidde: zou u dit jaar meer uitgeven aan cadeaus dan vorig jaar? 5% meer in Nederland, vs. 15% extra voor Europeanen gemiddeld en maarliefst 26% bij nummerrrrr één….. Roemenië! Waaarom? Heeft uw vrouw niet haar best gedaan in de keuken? Waren de kinderen niet lief? Geeft u meer aan uzelf uit? Verklaringen gaarne in de commentsectie. Grafiek:

STRESSSSSSS
Enkele weken geleden kregen wij van Helping een onderzoek in de 925-schoorsteen over Kerst Stress. We hebben het dan niet over een Labrador met diarree door stress van het aanwezige bezoek, want waar u dit feest ervaart als comfortabel eetfestijn is dat voor uw wederhelft heel anders *snik*. 74% van de Nederlanders heeft ruzie met partner en/of familie tijdens Kerst. De voornaamste redenen komen in het leven van een Echte Man niet voor dus we nemen aan dat de oorzaak bij uw kippetje ligt; het gaat hier om huishoud-ruzies (50%), kook-ruzies (20%) en shop-ruzies (24%).

De oorzaak van de opgekropte vrouwenemoties die tot uitbarsting komen zijn logisch. Uw kippetje is een legend in her own mind. Volgens het onderzoek is het werk als volgt verdeeld; 65% van de vrouwen geeft aan al het huishoudelijke werk rond Kerst zelf te doen, 50% van de mannen zegt hetzelfde. 65+50=115 dus 15% spreekt niet de waarheid. 3% van de vrouwen geeft aan dat haar man de zware taak van het huishouden op zich neemt. HA! Bitch. Voelt u zich al ondergewaardeerd?

Vergeet niet: de 27e is deze ontzettend zware stressvolle periode gelukkig weer voorbij.