Google neemt ambtenaren niet serieus

Waarde 925 bezoeker,

Kort geleden werd u nog verteld dat u beter dokter had kunnen worden, en dat u als bankier minder voordelen had dan een ambtenaar. Toch kunt u nu weer opgelucht ademhalen over uw huidige werkzaamheden.

Uw beste vrind: de ambtenaar
U kent ze allemaal en we krijgen er allemaal mee te maken. De diender des vaderlands, de bureaucratenaanbidder, de “u moet bij mijn collega zijn en die is vrij op maandag, dinsdagmiddag, woensdagochtend en donderdag.”-dame, de klerk, de overheidsdienaar, de voor-vijf-euro-maak-ik-een-gaatje-in-uw-paspoort”-heer, jawel: de ambtenaar. We kunnen niet met, en we kunnen (helaas) niet zonder.

Hun beste vrind: Google
Dat ambtenaren waarde hechten aan hun vakantiedagen is duidelijk, maar dat zelfs Google daarop ingespeeld is deed ondergetekende de wenkbrauwen doen rijzen. Zo voltooide deze reeds stap 1 van ‘vakkundig onderzoek doen’ en deed een poging tot het zoeken van het aantal werkzame ambtenaren ambtenaren in dienst in Nederland op de site met de grote G. Dat deze zoekmasjien ook slim genoeg is om ambtenaren te associëren met vrije dagen, kwam dan weer uit onverwachte hoek. Zo kwam bij de zoekterm: “aantal ambtenaren in nederland 2015” het mooie resultaat; een lijst met alle vrije dagen. Is dat niet handig?

Reden van de zoekterm is het bericht van gisteren dat in India een ambtenaar reeds ontslagen is daar hij enige tijd zijn werkzaamheden pauzeerde. Al sinds 1990 zat deze vrindelijke vrind thuis en werd gewoon keurig doorbetaald. De boef. Het arrangeren van het ontslag heeft slechts 24 jaar geduurd door de bijzondere regelgeving in India.

Beetje versoepeling
Prijst uzelf als nederlander dat het ontslagrecht komend jaar versoepeld wordt en de Nederlandse ambtenaar daardoor nóg wat makkelijker van baan kan wisselen. In de periode tussen 2012 en 2016 zal de publieke sector moeten gaan krimpen met 60.000 personen: van 1,06 miljoen naar 1 miljoen. Op dezelfde site vindt men een overzicht met huidige werknemers in de publieke sector. Een kleine optelsom laat al zien dat er toch een aantal mensen mist, die kennelijk door de overheid niet belangrijk genoeg zijn om in de som mee te nemen.

Kortom: Google neemt ambtenaren niet serieus (noch gelooft deze dat ondergetekende serieuze informatie over deze groep wilde weten), de overheid doet dat ook niet door een groot deel niet mee te nemen in het overzicht en versoepelt het ontslagrecht en kijk-ons-eens! daar kan India een voorbeeld aan nemen.

Bron: arbeidenoverheid.nl

U kunt  trots zijn. U telt voor ons, betere kantoorknuppel. Een zeer prettige voortzetting des dags gewenst. Roert u nog eens in uw koffie voor u weer verder gaat surfen in de baas zijn tijd, gedraag u op de vrijmibo en mocht u dat niet doen, vergeet dan niet de genânte gezellige foto's even te twitteren.