Elon Musk gaat Texas terroriseren met Star Wars automobiel

U dacht dat Elon Musk na PayPal, Tesla en Space X nog niet klaar was met geld verbranden? Neen. Zoals bekend wil hij de Hyperloop bouwen. Dat is een retevet ding:

 

 

Wat Musk daar – op inderdaad redelijk langdradige wijze – duidelijk probeert te maken is dat hij een soort tube wil van LA naar SF waar u met een soort trein die 2x de snelheid van een soort vliegtuig gaat kan reizen. Bijvoorbeeld. Hoe dat er allemaal uit moet zien was nog een soort van onbekend. Het nieuws is dat Musk nu gewoon zegt: ik wil dit maken en ik heb geld ($7.5 miljard ongeveer). Schets:

 

 

Dus ging een team techneuten nadenken. Men legt de conclusie uit in een 57-pagina's tellend rapport. In het kort: een eerste traject kost zo’n $6 miljard, het ding kan max 1200km/h en is in theorie mogelijk. De Fyra kostte tot nu toe €383 miljoen dus of het echt zo goedkoop is daar kunnen we over discussiëren. Alleen de Fyra reed niet maar 200 km/h.

 

Musk vond het allemaal te theoretisch, dus Twitterde gisteren over een nieuwe strategie:

 

 

Briljant. Een test track. Studenten en bedrijven mogen hun eigen pod bouwen en er worden zelfs wedstrijden mee gedaan. In Texas, want daar gebeurt immers weinig. De test track werkt met een deels vacuum buis waar voertuigen met veel minder luchtweerstand doorheen kunnen racen. Het voertuig zelf licht op een soort luchtkussen die met een handig systeem ook omgezet kan worden in snelheid. Lang verhaal kort: wij dachten bij texas en pod racen direct aan het volgende. Gaaaf: