Van der Valk start supermarkt: gevaar voor Appie en Marqt

Marcus van der Valk maakt een Marqt voor provincialen, zo lijkt het. Van der Valk kondigde vandaag aan dat men een supermarkt-keten gaat openen. Pardon, versmarkt-keten. Men wil door gans Nederland kruidenieren om klanten te bedienen van hun dagelijkse voedselboodschappen.  

 

Akerwat?
In het pittoreske Voorschoten is zojuist een supermarkt met een toekan boven de deur geopend. Het ding heeft in een paar dagen al 3.000 bezoekers getrokken, in supermarkt-termen schijnt dat veel te zijn. Dit jaar moeten de mensae bij Akersloot (wij weten niet waar dat is) en Zwolle (van gehoord ja) ook gezelschap krijgen van een supermarkt.

 

Beeld op Twitter doet ons denken aan de hipster- en juppenmagneet Marqt. Marqt staat alleen niet naast de snelweg en bij Van der Valk wordt u niet getreiterd met quinoa zonder gluten en lactosevrije bio-tofu tegen een 25% premium waar uw geweten beter van wordt. Hier vinden we appelmoes de degelijkheid van de snelwegrestaurants:

 

 

 

 

 

 

 

Toekomst
Wij zien toekomst het concept van Van der Valk. In de supermarkten gaat men namelijk alleen voedingsmiddelen verkopen, Marco van der Valk hoopt een schaalvoordeel te halen met de restaurants. In de Telegraaf zegt hij: ‘Omdat we de inkoop van restaurants en winkels combineren, kunnen we een lagere prijs bedingen bij de leverancier. Daarvan profiteert de klant.’

 

Dat is dan weer gevaarlijk voor bijvoorbeeld de Hanos of de betere Albert Heijn. Denk kerst-inkopen. Bent u ooit door Van der Valk teleurgesteld? De foodsnob zeker, maar de gemiddelde Nederlander nooit. Zou hun fazant uit de winkel dan teleurstellen? Kleine kans.