7 kastelen te koop zónder renovatiekosten

Geregeld worden monumentale/historische panden voor een symbolisch laag bedrag verkocht met als reden dat de kopende partij vervolgens verplicht is het aangekochte te onderwerpen aan een gepeperde renovatie. Deswege zocht 925 voor u enkele exorbitante woongelegenheden waarbij u, niet direct, met torenhoge renovatie kosten wordt geïncommodeerd.

Kasteel Schaloen 
In Oud Valkenburg vindt u voor 9,5 miljoen euro deze vesting uit 1200. Gelegen op een eiland, dus mét gracht. Het kasteel is meerdere malen verbouwd, maar de autenthieke, tien centimeter dikke eiken deuren van meer dan 300 jaar oud doen nog steeds dienst. Bovendien krijgt u er een bewogen geschiedenis bij met een brand in 1575 én een Duitse plundering (u kunt wel raden wanneer dat ongeveer plaatsvond). Het enige wat renovatie kan gebruiken is de oudmodische homepage van het pand.

 
Huis Landfort 
Ook in dit monumentale gebouw uit 1250 hebben onze Germaanse buren ruim zeventig jaar geleden flink huisgehouden. Waarschijnlijk waren zij destijds verward gezien dit pand zeer dicht bij de Duitse grens ligt. Gelukkigerwijs heeft er nadien een grondige renovatie plaatsgevonden (van ongeveer 3 miljoen euro) waardoor Huis Landfort, dat voor 7,5 miljoen euro van u kan zijn, in perfecte conditie is.


Het Oude Koningshuys
Ondanks dat dit semi-paleis in het centrum van Sassenheim uit 1543 al geruime tijd te koop staat, doet dit niet af aan het prestigieuze aangezicht. Nadat u 6,2 miljoen euro heeft neergelegd, kunt u Stadhouder Willem III tot uw oud-huisgenoten rekenen. Zelfs de kleinste details zijn recentelijk grondig gerestaureerd, wat dit huis tot een bewoonbaar kunstwerk heeft gemaakt.


Sint Servaasklooster
Voor 4,5 miljoen euro woont u in het hart van Maastricht in dit stadspaleis uit 1760 zonder dat u uw privacy hoeft op te geven gezien de omvangrijke tuin. Het uitzicht? De Basiliek Sint Servaas en de Sint Janskerk. Uw nieuwe buren? Het gezelschap van de Zusters onder de Bogen.


Camilianenklooster
Eveneens een voormalig klooster gelegen in Vaals, dit maal uit 1750. Gerestaureerd zo'n 7 jaar geleden en voor 3,7 miljoen euro wordt u niet alleen de eigenaar van het klooster, maar ook van de Neoromaanse kapel van ruim 250 m2 uit 1908 met vele authentieke details.


Kasteel/Hotel Geulzicht    
Ondanks dat dit tamelijk ordinaire bouwwerk in Berg en Terblijt uit het begin van twintigste eeuw een en al nouveau riche uitstraalt, kent het toch een niet te onderschatten historie. Gedurende de Tweede Wereldoorlog was dit namelijk de huisvesting van de Duitse bezetter én ook van enkele ondergedoken Joden. Voor 2,1 miljoen euro kunt u door de gangen lopen van dit kasteel en wellicht beseffen wat voor bizarre situatie dit destijds moet zijn geweest.

 
Hamtoren
Tot slot, de Hamtoren in Vleuten, waarvan de prijs helaas op aanvraag is, maar de foto's u wellicht doen laten dromen over feodale leenstelsels, hoofse liefdes en spectaculaire riddertoernooien.