Actief met de bonnetjes affaire: gaat Rutte vanmiddag in dit zwaard vallen? [POLL]

Tijd voor wat rek en strek oefeningen, u en wij gaan actief aan de slag met de bonnetjes-affaire!

Opstelten, Teeven en eigenlijk de VVD zijn al de hele dag all over the place, hoeven wij niet meer toe te lichten (hier meer). Wij gaan samen met u een gokje wagen, want gaat onze MinPres in de val lopen die Opstelten c.s. voor hem hebben opengezet?

Vanmiddag vanaf 16:30 uur kunt u het debat live volgen waar Minister President Rutte namens de afgezette bewindslieden het woord zal voeren. Naast de vragen omtrent wie heeft wat gewusst, is er een vraag die wel zeer opmerkelijk is, aldus een van onze niet nader te noemen huisjuristen:

What a martyr craves more than anything is a sword to fall on, so you sharpen the blade, hold it at just the right angle, and then 3-2-1…
Frank Underwood
"Overheidsinformatie kan gewoonweg niet 'zoekraken' en zeker niet buiten de verjaartermijn verdwijnen.  De archiefwet verhindert dat categorisch. Na een periode van 20 jaar (bewaartermijn ministeries obv archiefwet) wordt alles overgedragen naar een bewaarnemer (meestal archief). Die maken (een onafhankelijke commissie) een selectie van wat bewaard moet worden of niet. Vernietigen van overheidsarchieven op basis van een administratieve verjaartermijn is sowieso in strijd met de archiefwet. Wellicht dat Mark vanmiddag in dat zwaard valt."
 

Goede vraag. Helaas is onze glazen bol kapot, dus wij doen gewoon aan u de eer om mee te voorspellen. Entree, onze poll....

Gaat onze MinPres vanmiddag in het zwaard vallen?StemBekijk de uitslag