925 handleiding voor een boeiend weekeind.

Over een paar uur belandt u, als rechtgeaarde kantoorknuppel, weer in het zwarte gat dat het weekend heet. Na de VrijMiBo moet u ruim 48 uur vullen met allerhande bedrijvigheden waar toch nooit meer iemand naar vraagt, maar dat wil niet zeggen dat u het hele weekend al Netflixend in uw Hästens moet blijven liggen. Want dit weekend heeft potentie en wel om de volgende redenen.

Vrijdag 13 Maart
Deze internationale dag van de slaap klinkt als een vrijbrief voor luilakkerij, toch waren de Duitsers in 1938 voldoende uitgerust om Oostenrijk te annexeren en ook in 1979 zat niemand te dutten (of juist wel) toen het Europees Monetair Stelsel werd opgericht. In 1911 viel er maar liefst 24,1 mm neerslag, maar in 2015 schijnt de zon en wordt het 8 graden. Perfect voor een verfrissende VrijMiBo. 

Zaterdag 14 Maart
Op de dag dat Albert Einstein in 1879 geboren werd en Karl Marx in 1883 overleed was het in 1991 17,6 graden in Nederland. Anno 2015 staat er bewolking op het program en een autorit naar Maastricht want daar vindt in de Sint JansKerk de MABF plaats. Hét eldorado voor de collectioneur en liefhebber van antiquarische boeken en prenten. Is oude meuk niet helemaal uw ding? Zet dan koers richting de HISWA (Rai) of de British Car & Lifestyle beurs (Autotron, Rosmalen). 's Avonds kunt u in Amsterdam een bezoek brengen aan de Roze Film dagen bij de Westergasfabriek. Geen interesse in al bovengenoemde? Hoeft ook niet, het is immers Official Steak and BJ day, dus uw vriendin/vrouw/minnares/scharrel heeft wellicht een dagvullend programma voor u (om te bedanken voor Valentijnsdag). 

Zondag 15 Maart
Op deze dag van de zorg zullen wij er met enkele suggesties voor zorgen dat u een onvergetelijke zondag gaat beleven, maar eerst staan we stil bij Het Mirakel van Amsterdam, wat in 1345 plaatsvond in de Kalverstraat (in notendop: man was ziek, nam hosti, moest overgeven in het haardvuur, hosti verbrandde niet, vrouw nam hosti mee naar priester, volgende dag verscheen de hosti weer in het vuur, wonder-alert, kerk gebouwd, protestanten komen, kerk gesloopt). Om dit te herdenken vindt volgend weekend de Stille Omgang plaats (wandelingetje door het centrum met andere mirakel fanatiekelingen). Waarschijnlijk had Julius Caesar ook op een wonder gehoopt toen hij op deze dag in 44 v. Chr werd vermoord, maar dat terzijde. De vraag is nu: wat gaat u doen vandaag?

Bevindt u zich nog in Maastricht? Zo ja, de Tefaf is wellicht het bezoeken waard. Woont u in het Hoge Noorden? Doe dan Drachten aan, in de bibliotheek van dit dorp geeft Gert van Beek om 14:30 een lezing over de ontvoering van Heinkenen. Van Beek, voormalig hoofd van de afdeling zware criminaliteit Amsterdam, was de eerste die de heer Heineken aansprak gedurende de bevrijding in 1983. 

In Amsterdam kunt u naar de Rembrandt Art Market (pas op: toerisme), de Heinkenen roeivierkamp op de Amstel, ter hoogte van de Berlage brug of gewoon zoals elke zondag naar een hockeywedstrijd naar keuze

De tv hoeft u het gehele weekend niet aan te zetten, want er zit geen programma van uw gading bij (alleen studio sport misschien op zondag, maar echt spannend is het niet). Als u echt naar bewegend plat beeld wil kijken, ga dan naar American Sniper in de bios. Geen zin in een popcornvretende-luidruchtige ambiance? Hier een tip (ssst). 

Prettig weekend! En vergeet niet: Een glas op zijn tijd houdt de mot uit de maag.