Deze pubers gaan Wall Street breken

In het land van de onbegrensde mogelijkheden zijn er al heel wat tieners die miljonair zijn. Het zijn voornamelijk de Amerikanen die met hun bekende ondernemerschap het goede voorbeeld geven. Naast het verkopen van jam en andere Koningsdagproducten is er echter een nieuw soort puber-entrepreneur ontstaan: De keiharde broker. 925 stelde een internationaal overzicht samen:

Jacob Wohl alias ‘The Wohl of Wall Street’
Een 17-jarige brugpieper genaamd Jacob Wohl uit California die American football en basketball speelt. Klinkt als American Pie #17. Niet helemaal. Deze vlerk runt immers ook nog zijn eigen "hedge fund". Mede mogelijk gemaakt door Alan Greenspans FED die alle marktbarrières heeft weggenomen. Zodoende kunnen jonge ondernemers als Wohl, die ‘al’ 20 investeerders heeft, de markt op.  Wanneer ze 18 zijn kunnen ze hun broker license krijgen en traden voor het vaderland.

Dat leidt zo te zien ook nog eens tot heel behoorlijke resultaten. Misschien moet Jacob alleen wel even wat aan z’n hyves-achtige website doen. Hoeveel de Wohl of Wall Street daadwerkelijk aan kapitaal belegt blijft helaas ongewis. Daarnaast moet Jacob blijven opletten voor hij daadwerkelijk naar Wall Street vertrekt: ‘when going to town a gentleman never wears brown’. Dus even die stomme bruine schoenen uit vriend. Verder heel knap natuurlijk allemaal. 
?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen>

Teun Evers
Ook in Nederland blijkt dat het het aantal jonge beleggers sterk toeneemt. Bij Binck heeft het aandeel jonge beleggers afgelopen jaar een groei doorgemaakt van 25 procent in 2013 tot 40 procent eind 2014. Ook Robeco bevestigt een groei. Bij het nieuwe platform 'Robeco One' is ongeveer de helft van alle gebruikers onder de dertig. Ook Van Lanschot mengt zich op de aantrekkende markt van de jonge belegger met haar Evi-project. Doel is aan te haken op de app-generatie waarbij snotneuzen al swipend hun portefeuille beheren tussen al het tinderen door. Eén van die beleggers die nog nat achter de oren is werd onlangs door onze staatsomroep in het zonnetje gezet: Teun Evers.

De beste man is al aandelen aan het verhandelen sinds hij 15 is en richt zich met name op het zelf traden van commodities. Wel iets stoerder dan laf met je app op de bank hoor!

Mohammed Islam
Dat het vaak ook gaat om wishful thinking wanneer gesproken wordt over de magie van de nieuwe generatie tienerbeleggers bleek in het geval van Mohammed Islam. Mohammed zou $72 miljoen waard zijn, door al op 17-jarige leeftijd te beleggen in aandelen tijdens lunchpauzes. Wij weten niet wat u op die leeftijd deed tijdens lunchpauzes, maar volgens 925 dient er dan nog behoorlijk gepest en gemuit te worden. Het verhaal klonk ons dus al enigszins ongeloofwaardig in de oren.

Hij leidde de New York Post er echter wel mee om de tuin en bralde in het interview over het eten van kaviaar van $400 én dat het doel voor 2015 was om eventjes $1 miljard bij elkaar te beleggen. Mooi niet dus. Moraal van dit verhaal. Ga vooral je gang puistige puber, pomp geld in onze economie die wel wat extern kapitaal kan gebruiken. Maar onthoud: doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg..