Hier wilt u wel in gezien worden: de nieuwe Porsche 911 GT3 RS [Video]

De enige Porsche 911's waar u zich de afgelopen jaren nog met enig fatsoen in durfde te vertonen waren die met een bouwjaar van voor 1980. Maar daar komt vanaf mei verandering in, dan rolt de nieuwe Porsche 911 GT3 RS van de loopband af. Heeren, opgepast: the beast is back!

If looks could kill...
Het eerste dat opvalt is de wat stompe neus van deze nieuwe 911, wat ons betreft een klein schoonheidsfoutje. Maar, en daarom zijn we het al lang weer vergeten, de aerodynamica is waanzinnig. Die zorgt ervoor dat bij 300 km/h de downforce op de vooras 103 kg en op de achteras 216 kg is. In eerste instantie is de 911 GT3 RS alleen verkrijgbaar in vlammend oranje-rood waarvan de gemiddelde jaloerse voorbijganger spontaan 'midlife crisis' gaat scanderen. Echter, zal 'Ultraviolett' (lees: hippie-paars) waarschijnlijk ook tot de mogelijkheden behoren binnenkort, inmiddels is deze versie in het wild gespot

Specs please!
Met die buitenkant zit het ondanks de toverballenkleuren wel goed. Maar (we hebben het hier immers niet over uw amourette) het is de binnenkant waar uw hart pas echt sneller van gaat kloppen. Een mooi lijstje assets waar u prima over kunt filosoferen als gelukkige eigenaar: 

  • Das Motor: zesclinder boxermotor met 368 kW/500 pk
  • Porsche Doppelkupplung: een koppel van 460 Nm is gekoppeld aan een speciaal ontwikkelde PDK-transmissie
  • Van 0 naar 100 kilometers per uur in 3,3 seconde van
  • Topsnelheid: 310 km/h
  • Ringtijd: 7 minuten en 20 seconden.

Beeld, bewegend graag
Hoog tijd voor een bijna close encounter met deze nieuwste Porsche 911 waar u wel weer graag in gezien wilt worden. De heeren van Xcar maakten er een aangename rolprent van, incluis een stuk zeer nuttige 911 historie. Do enjoy!