Van der Steur door FEBO grote held van Minerva

Ard van der Steur in zijn heldendagen (midden)
Ard van der Steur in zijn heldendagen (midden)
Men neme een kroket (kalfs), een corpulente tweede jaars (Ard van der Steur) en een lullig stukje ijzer dat Vindicat's beschermheilige uitbeeldt (Joris). Op 29 november 1990 bleek deze combinatie goud waard. Geheel ongewild schreef onze kersverse MinJus geschiedenis en met dank aan zijn niet al te pro-actieve instelling werd hij een held.

Minerva bedankt!
Het is en het blijft Leiden, maar toch danken we de Minervanen hartelijk voor het bonte pluimage aan Justitie ministers en andere ambtenaren dat ze ons telkens weer leveren.

Er waren hier en daar wat akkefietjes, maar hey, zand er over we hebben een kersverse MinJus met een kraakhelder blazoen. Nu ja, kraakhelder-ish...

Ach, de roze bijters van GeenStijl krijgen vast snel antwoord, toch? (update)

Minerva Leaks
Goed, al die uitzoekklusjes zijn van later zorg. Voor nu kregen wij via onze eigen #MinervaLeaks kanalen onderstaand epistel uit het jaarboek toegezonden. Over het illustere geslaagde invechten van Minerva bij het Groningse Vindicat anno 1990:

Een geslaagde inval, tot de overvallers met hun felbegeerde buit -Vindicat's beschermheilige Joris- klem kwamen te zitten op het balkon aan de Grote Markt. Toevallig op een steenworp afstand van de FEBO op de hoek. En nog stom toevalliger kwam daar een twaars (Ard van der Steur) aanwandelen die meer zin had in een kalfskroket dan een potje stevig brassen, laat staan zijn clubgenoten bijstaan.

Hoe dan ook, de benarde helden herkenden de kroketten-eter (Ard van der Steur) als een van de hunnen en gooiden hem in uiterste wanhoop de Joris toe. Een gulle Vice-President en Questor zorgden er voor dat de held van de avond met taxi en Joris naar Minerva vervoerd werd.

Mooi verhaal, hier leest u de uitgebreide versie met onvervalste corporale *kuch* nuchterheid.

Minerva, merci!

KLIK VOOR GROOT
KLIK VOOR GROOT